Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό σπρέι με άρωμα λεβάντας

Αν χρειαστεί να φρεσκάρετε ένα μαξιλάρι, μια κουβέρτα ή ένα ζευγάρι παπούτσια αυτό το σπρέι ψεκασμού, που ευωδιάζει λεβάντα, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό σπρέι με άρωμα λεβάντας

Οι ιαματικές της ιδιότητες λεβάντας ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν τα φύλλα της χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και την φαρμακοποιία. Τα άνθη της λεβάντας τοποθετούνται στις ντουλάπες, τις αρωματίζουν και διώχνουν τον σκώρο. Επίσης θεωρούνται ότι ενεργούν κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας. Η λεβάντα καταπραΰνει τους νευρόπονους του στομάχου και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, γιατί δρα ως χαλαρωτικό. Είναι ιδανική για τις αϋπνίες και το στρες, βοηθά τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους

Έχοντας ως βασικό συστατικό τη λεβάντα διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε σπρέι για να ψεκάζετε τα υφάσματα ή τον χώρο σας.

Θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι βότκα (ή αλκοόλη)

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Φιάλη ψεκασμού

Πώς θα το φτιάξετε

Προσθέστε τα συστατικά σε μια φιάλη ψεκασμού και ανακινήστε για να τα ανακατέψετε. Ψεκάστε το ύφασμα που θέλετε για να το φρεσκάρετε. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν χρησιμοποιήσετε. Εάν ανησυχείτε για λεκέδες στο ύφασμα δοκιμάστε πρώτα να ψεκάσετε σε μια μικρή περιοχή από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved