Φτιάξτε τη δική σας κρέμα σώματος με λεβάντα!

Μπαίνοντας σιγά σιγά στο χειμώνα, η κρέμα σώματος γίνεται η καλύτερη φίλη μας γυναίκας. Για να μην ξοδεύετε όμως μια περιουσία φτιάξτε τη δική σας κρέμα και χρησιμοποιήστε τη άφοβα. 

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα σώματος με λεβάντα!

Το αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιούμε σε αυτήν κρέμα είναι αυτό της λεβάντας. Γνωστή για το υπέροχο άρωμα της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες, η λεβάντα ήταν γνωστή από την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα. Έχουμε συνηθίσει να την χρησιμοποιούμε στα ρούχα για το άρωμα της ωστόσο έχει αμέτρητες εφαρμογές. Την συγκεκριμένη κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιείσετε όποιο άλλο αιθέριο έλαιο προτιμάτε αντί για την λεβάντα αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδανικός.

Υλικά:

3/4 φλιτζ. εξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

1/2 φλιτζ αγνό έλαιο καρύδας

2 κουτ. αγνό shea butter

2 κουτ. κερί μέλισσας

1 φλιτζ. απεσταγμένο νερό + 2 κουταλιές

30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση:

Βάλτε το ελαιόλαδο -ή το αμυγδαλέλαιο αν θέλετε μια πιο ήπια υφή-, το έλαιο καρύδας, το shea butter και το κερί μέλισσας σε ένα μπεν μαρί. Βράστε νερό σε κατσαρόλα και κρατήστε το σκεύος προσεκτικά από πάνω. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να ομοογενοποιηθεί, βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και αφήστε το κρυώσει.

Ζεστάνετε το απεσταγμένο νερό μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το στο γυάλινο δοχείο. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και να θυμίζει κρέμα μωρού. Βάζετε το μίγμα σε ένα βάζο και η κρέμα σας είναι έτοιμη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved