Καθαριστικά και εγκυμοσύνη: Πόσο επικίνδυνο είναι;

Πρώτα απ' όλα να ξεκινήσουμε από το ότι μία έγκυος δεν πρέπει να κάνει βαριές δουλειές καθώς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου της αλλά και τη δική της. Παρ' όλα αυτά, αν πρέπει να κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι που αφορούν την προσωπική σας υγιεινή, τότε θα πρέπει επίσης να προσέξετε πάρα πολύ κάποια πράγματα. Μάθετε τι ακριβώς...

Καθαριστικά και εγκυμοσύνη: Πόσο επικίνδυνο είναι;

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βάζετε μικρή ποσότητα καθαριστικού ώστε η μυρωδιά του να μην σας είναι ιδιαίτερα έντονη, κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει ακόμα και ναυτία, διάθεση για εμετό ή ακόμα και λιποθυμία.

Μην ανακατεύετε δύο καθαριστικά μαζί γιατί η ανάμειξή τους μπορεί να μετατραπεί σε δηλητήριο.

Όταν καθαρίζετε με ψεκαστικό καθαριστικό, φροντίστε να το κάνετε από μακριά και για λίγο, να βγαίνετε από το χώρο που καθαρίζετε ώστε και να ενεργήσει αλλά και να πάρετε και εσείς μία ανάσα από καθαρό αέρα που το έχετε ανάγκη.

Φροντίστε ο χώρος που καθαρίζετε να έχει πάντα έναν τρόπο εξαερισμού, κοινώς να έχει παράθυρο ή πόρτα. Αν όχι (φούρνος κουζίνας ή πατάρι), αφήστε αυτές τις βαριές δουλειές να τις κάνει άλλος, όταν θα μπορεί. Δεν χάθηκε άλλωστε και ο κόσμος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved