Πώς να καθαρίσετε το τζάκι σας με καθαριστικά που θα φτιάξετε μόνες σας

Το αναμμένο τζάκι τον χειμώνα εκτός από τη ζεστασιά του μας προσφέρει θαλπωρή ενώ είναι μια πολύ καλή «παρέα» για τις κρύες νύχτες.

Πώς να καθαρίσετε το τζάκι σας με καθαριστικά που θα φτιάξετε μόνες σας

Όσο πιο συχνά το ανάβουμε, όμως, τόσο πιο συχνό καθάρισμα χρειάζεται. Εκτός από τα ειδικά καθαριστικά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και τα δικά σας με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

Σπιτικά καθαριστικά

Μπορείτε να συνδυάσετε 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρέμας ταρτάρ (όξινο άλας) με νερό για να κάνετε ένα ποιοτικό σπιτικό καθαριστικό.

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ίσα μέρη ξύδι και νερό για ένα καθαριστικό. Τοποθετήστε το καθαριστικό σε μπουκάλι ψεκασμού για να το εφαρμόσετε.

Ανακατέψτε 2-3 κουταλιές (30-44 ml) σαπούνι με ½ φλιτζάνι (260 g) μαγειρική σόδα. Φτιάξτε μια πάστα που θα λειτουργήσει ως καθαριστικό.

Για να φωτίσετε το μωσαϊκό που έχει χρωματιστεί με αιθάλη: Αναμίξτε σε ένα δοχείο κόλα με 3 ½ καθαριστικό οικιακής χρήσης και 3 ½ κιλά νερό. Περάστε το μίγμα με ένα σφουγγάρι πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το για 15 λεπτά. Τρίψτε με μια βούρτσα με σκληρή τρίχα. Περάστε με ένα σφουγγάρι με καθαρό νερό. Για πιο ισχυρό αποτέλεσμα προσθέστε περισσότερα κόλα.

Για το γυαλί: Πάρτε μια εφημερίδα, ψεκάστε τη ελαφριά με νερό και στη συνέχεια βουτήξτε τη στη στάχτη του τζακιού. Με κυκλικές κινήσεις καθαρίστε το γυαλί. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Στη συνέχεια ψεκάστε το γυαλί με νερό και καθαρίστε με ρολό κουζίνας μέχρι να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved