Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χαλιά σας

Τα χαλιά μας ζεσταίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ενώ ένα όμορφο χαλί μπορεί να αλλάξει την όψη σε ένα δωμάτιο.

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χαλιά σας

Εκτός όμως από ένα απλό σκούπισμα τα χαλιά μας θα πρέπει να έχουν μια πιο συχνή και σε βάθος περιποίηση. Αν θέλουμε να διατηρήσουν το πέλος τους αφράτο για πολύ καιρό αλλά και να μοιάζουν σαν να τα στρώσαμε μόλις χθες υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Σωστό σκούπισμα

Για να απαλλάξουμε τα χαλιά μας από τη βρωμιά και τις τρίχες (κατοικίδιων κ.λπ.) που συσσωρεύονται σε αυτά σημασία έχει και ο τρόπος που τα σκουπίζουμε:
Σκουπίστε την πάνω πλευρά του χαλιού σας όπως κάνετε συνήθως. Γυρίστε το χαλί στο μισό και σκουπίστε και την πίσω όψη. Σκουπίστε το πάτωμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μισό. Σκουπίστε και πάλι από την μπροστινή όψη όλο το χαλί. Σηκώστε μια άκρη του και αν διαπιστώσετε βρωμιά στο πάτωμα επαναλάβετε τη διαδικασία.

Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές

Για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από το χαλί σας μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό και να το ψεκάσετε με αυτό. Αφήστε το μίγμα για περίπου 15 λεπτά, σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές. Αφήστε τη να δράσει μια νύχτα στην περιοχή με το πρόβλημα και σκουπίστε την επομένη. Η σόδα ψησίματος δεν βλάπτει τα χαλιά επομένως η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται. Το οξύ στο ξύδι μπορεί να απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμές στο χαλί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved