Φτιάξτε μόνες σας σπρέι με κανέλα και αιθέρια έλαια για να μοσχομυρίζουν τα χαλιά και τα έπιπλα

Είναι εύκολα, μη τοξικά, ασφαλή και φτηνά.

Φτιάξτε μόνες σας σπρέι με κανέλα και αιθέρια έλαια για να μοσχομυρίζουν τα χαλιά και τα έπιπλα

Οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα συνεχίζονται και εσείς θέλετε το σπίτι σας όχι μόνο να είναι στολισμένο και καθαρό αλλά να μυρίζει και πολύ όμορφα.

Εκτός από τα έτοιμα σπρέι του εμπορίου μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με το πόσο καλή οικοδέσποινα, που φροντίζει όλες τις λεπτομέρειες, είστε.

Με πολύ απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας δύο μη τοξικά καθαριστικά και να ανανεώσετε με αυτά τις μυρωδιές στα χαλιά σας, τα έπιπλα, τους χώρους του σπιτιού.

Διαβάστε παρακάτω ποια υλικά θα χρειαστείτε αλλά και το πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξετε.

Σπρέι για την ανανέωση των χαλιών

Υλικά

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1 κουτάλι της σούπας κανέλα

Εκτέλεση: Αναμείξτε τα δύο συστατικά καλά. Βάλτε το μίγμα σε ένα δοχείο ψεκασμού. Ψεκάστε στα χαλιά σας και αφήστε το μίγμα να δράσει για 30-60 λεπτά. Τα χαλιά σας θα μυρίζουν σαν καινούργια!

Σπρέι με αιθέρια έλαια για τα έπιπλα

Υλικά

1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα

2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας ( λεβάντα, λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα, μέντα). Χρησιμοποιήστε ένα άρωμα που σας αρέσει ή συνδυάστε αρώματα.

Αποσταγμένο νερό

Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τη σόδα και το αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί βάλτε το μίγμα σε μπουκάλι σπρέι. Προσθέστε το αποσταγμένο νερό για να γεμίσετε το μπουκάλι και ανακινήσετε καλά. Τώρα είναι έτοιμο για χρήση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved