5 μυστικά για να καθαρίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας

Δεν είναι μόνο το σπίτι μας που χρειάζεται τη φροντίδα μας, αλλά και το αυτοκίνητό μας.

5 μυστικά για να καθαρίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας

Έχετε μετρήσει πόσες ώρες την ημέρα περνάτε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας; Για να πάτε στη δουλειά σας, στο super market, τα παιδιά στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες; Είναι το αυτοκίνητό μας σχεδόν το δεύτερο σπίτι μας και θα πρέπει να το καθαρίζουμε και αυτό αρκετά συχνά.

Επειδή όμως ο χρόνος είναι πολύτιμος διαβάστε μερικά εύκολα, απλά και γρήγορα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα καθαρό αυτοκίνητο:

Καθαρίστε τις γρατζουνιές του ταμπλό
Μπορείτε να εξαλείψετε τα σημάδια στα περισσότερα πλαστικά αυτοκινήτων τρίβοντάς τα με ένα στεγνό πανί με λίγο λάδι για μωρά ή ελαιόλαδο.

Πατάτα: Απομακρύνει λάσπη και λεκέδες
Ειδικά στους πιο υγρούς μήνες είναι δύσκολο να κρατήσετε λεκέδες λάσπης μακριά από τα πατάκια του αυτοκινήτου σας. Για να απαλλαγείτε από την αποξηραμένη λάσπη, πρώτα σκουπίστε όση περισσότερη μπορείτε με μια σκούπα ή αφαιρέστε την πιέζοντας επάνω στα υπολείμματα μια κολλητική ταινία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κομμένη πλευρά μιας ωμής πατάτας τρίψτε τους λεκέδες. Τα ένζυμα που περιέχει η πατάτα θα βοηθήσουν στη διάλυση της βρωμιάς. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τα σημάδια.

Μαγειρική σόδα
Μια ώρα πριν σκουπίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας πασπαλίστε τα χαλιά και τις ταπετσαρίες με μαγειρική σόδα. Τα ένζυμα της σόδας θα απορροφήσουν οσμές και υγρασία.

Φροντίστε το δέρμα
Αν το αυτοκίνητό σας έχει δερμάτινα καθίσματα εφαρμόστε τακτικά με ένα μαλακό πανάκι λίγες σταγόνες παιδικού λαδιού και αφήστε το να στεγνώσει. Αυτό θα εμποδίσει το δέρμα να στεγνώσει και να σπάσει.

Απομακρύνεται τις δυσάρεστες μυρωδιές
Αντί να αγοράσετε ένα αποσμητικό χώρου τοποθετήστε κάτω από τα καθίσματα αποξηραμένα φύλα από αρωματικά φυτά της αρεσκείας σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved