Τι τύπος μαμάς είσαι ανάλογα το ζώδιό σου

Μάνα, μανούλα, μητέρα, μαμά... τι δείχνει το ζώδιό σου για εσένα;

Τι τύπος μαμάς είσαι ανάλογα το ζώδιό σου

Η Μάνα, Μητέρα, Μαμά, Μανούλα, Μανίτσα ή όπως την αποκαλεί ο καθένας μας είναι μόνο μία αλλά για την αστρολογία είναι δώδεκα. Μια ντουζίνα μανάδες που κάθε μία ανάλογα με το ζώδιό της μπορεί να απογειώσει ή να κάνει τη ζωή κόλαση και να επηρεάζει για χρόνια ολόκληρα το παιδί της θετικά και αρνητικά. Από τα δίχτυα της great mama δεν ξεφεύγεις και -θες δε θες- ένα κουσούρι θα το αποκτήσεις.

Κι αν το παιδί είναι κορίτσι πάει καλά γιατί απ' την στιγμή που ανήκουν στο ίδιο φύλο, ένας ανταγωνισμός όσο να πεις υπάρχει, οπότε και οι επιδράσεις περνάνε ευκολότερα στο συνειδητό ύστερα από τις διαδοχικές μάχες σώμα με σώμα. Και η κόρη μπορεί να διαλέξει τι της πάει και τι όχι, έστω κι αν χρειαστούν χίλιες επτακόσιες τριάντα δύο συνεδρίες στον ψυχοθεραπευτή.

Αν όμως είναι αγόρι, τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί ως γνωστόν η μάνα είναι το πρώτο γυναικείο πρότυπο που γνωρίζει, τόσο καθοριστικό, ώστε ασυνείδητα να επιλέγει συντρόφους σαν τη μαμά. Εξ ου κι η παροιμία «η νύφη σαν θα γεννηθεί της πεθεράς θα μοιάζει». Το συνήθως ευνουχισμένο αγόρι λοιπόν που γίνεται άνδρας βιώνει όλες τις αστοχίες, τα κουσούρια και τα απωθημένα της παντοκράτειρας μάνας του στο πρόσωπο της αγαπημένης του, χωρίς απαραίτητα να αντιλαμβάνεται πως ξαναπαίζει στο ίδιο έργο και θεωρώντας μάλιστα στην πρώτη στραβή ότι: «Όλες οι γυναίκες είναι ... εκτός από την μάνα μου».

Η παρουσίαση των δώδεκα αυτών μανάδων που γίνεται παρακάτω, σαφώς και έχει κάποιες υπερβολές, -ποιητική αδεία- είναι όμως αρκούντως αντιπροσωπευτική και παραστατική ώστε να σας ανοίξει τα μάτια μπας και προλάβετε το κακό. Γλυκιές μανουλίτσες, για σας κτυπάει η κουδούνα...

Μάνα Κριός – Fast and Furious

Η μάνα που είναι στην τσίτα συνέχεια. Δεν χαρακτηρίζεται από υπομονή, είναι εγωίστρια, βρίζει, χτυπιέται αλλά σίγουρα θα γδάρει ζωντανό όποιον της λέει ψέματα ή αδικεί αυτήν ή το παιδί της. Δείχνει σκληρή και αδυσώπητη, κάτι που δεν ισχύει και δεν εγκρίνει αγκαλίτσες, χαϊδολογήματα και υποκοριστικά για να μην γίνουν τα παιδιά της «βούτυρα». Είναι της άποψης ότι πρέπει να μάχεσαι για τα δικαιώματά σου και να μην κολλάς σε κανένα εμπόδιο. Ο θυμός της ξεσπάει γρήγορα, δεν μπορεί να κρατήσει κακία και -κατά βάθος- επειδή της αρέσουν τα κοντραρίσματα, ευχαριστιέται, αν το παιδί σηκώσει το ανάστημά του ακόμα και σ’ αυτήν.

Η φράση – κλειδί είναι: «δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν θέλω υπάρχει»

Μειονεκτήματα: «Ψαρώνει» το παιδί και φοβάται. Αν τολμήσει να εναντιωθεί ή να διαφωνήσει με κάτι, νομίζει ότι θα ξεσπάσει πόλεμος. Επίσης διαφωνεί στα πάντα.

Πλεονεκτήματα: Το παιδί μαθαίνει από μικρό να είναι ανεξάρτητο, να μάχεται για να επικρατήσει και να «καθαρίζει» μόνο του χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Μάνα Ταύρος – Αργά, αργά, βαριά, βαριά

Η μάνα που έχει τους δικούς της ρυθμούς σε όλα. Δεν βιάζεται γιατί πιστεύει ότι όλα θα γίνουν τελικά, έχει επιμονή και καρτερικότητα και είναι όλα δικά της αφού έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας. Το σπίτι, η οικογένεια, το παιδί της ανήκουν και αλίμονο σε όποιον τα απειλήσει. Κάνει τις δουλειές του σπιτιού ακούγοντας μουσική -ενίοτε δυνατά- και τραγουδάει. Μαγειρεύει πάντα και δεν θα κοιμηθεί, αν δεν έχει αποφασίσει για το φαγητό της επόμενης μέρας. Το ψυγείο και τα ράφια των τροφίμων είναι πάντα γεμάτα και δεν υπάρχει περίπτωση το δικό της το παιδί να μην φάει. Θα κάτσει με τις ώρες να το ταΐσει μέχρι να αδειάσει όλο το πιάτο λέγοντας το γνώριμο «μία μπουκιά για τη μαμά, μία μπουκιά για το μπαμπά». Αν δεν έχει όρεξη το παιδί κι αρνείται, κατευθείαν θα του βάλει θερμόμετρο να δει, αν έχει πυρετό.

Η φράση – κλειδί είναι: «Σιγά-σιγά, δε βιαζόμαστε»

Μειονεκτήματα: Αν το παιδί δεν αποκτήσει πρόβλημα με το βάρος του, τότε σίγουρα θα αποκτήσει με τους χρόνους του. Επίσης, είναι κτητικό.

Πλεονεκτήματα: Το παιδί γίνεται καλοπροαίρετο, αναπτύσσει μία απλή-πρακτική σκέψη και δεν αγχώνεται.

Μάνα Δίδυμος – Η εφημερίδα

Η μάνα που μιλάει ακατάπαυστα και ξέρει τα πάντα για τον οποιοδήποτε. Συνεχώς στη γύρα, της αρέσει να κάνει τις εξωτερικές δουλειές περισσότερο από αυτές του σπιτιού γιατί έτσι μπορεί να μαθαίνει διάφορα κουτσομπολιά. Μπορεί να ξεκινήσει να πάει στη λαϊκή και να γυρίσει τη νύχτα και χωρίς να έχει αγοράσει τίποτα.

Είναι αεικίνητη, γνωρίζει όλους τους δρόμους λες κι έχει GPS και κάνει συχνά «updates» για να μη μένει πίσω από τα πράγματα. Δεν καυγαδίζει και δεν επιμένει στις απόψεις της γιατί όλοι παραιτούνται, όταν αρχίσει και μιλάει. Συνήθως όταν είναι σπίτι, είναι με ένα τηλέφωνο στο αυτί και την τηλεόραση ανοιχτή για να έχει συνεχής και πλήρη ενημέρωση. Της αρέσει να μικροδείχνει και χαίρεται και καμαρώνει, αν το βλαστάρι της «τα πιάνει εύκολα» ή της πουν ότι είναι σαν αδερφάκι της περισσότερο από το αν είναι καλό παιδί.

Η φράση – κλειδί είναι: «Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη»

Μειονεκτήματα: Το παιδί παθαίνει μία σύγχυση ρόλων αφού δεν είναι εύκολα διακριτοί. Επίσης αναλώνεται στο να συλλέγει άχρηστες πληροφορίες.

Πλεονεκτήματα: Ωριμάζει γρηγορότερα και έχει άποψη για πολλά θέματα. Επίσης προλαβαίνει πάντα τις εξελίξεις.

Μάνα Καρκίνος – Αχ μανούλα μου

Η επιτομή της λέξης «μαμά»! Παραδοσιακή, στοργική, ευσυγκίνητη και γλυκιά με τα «παιδάκια» της, όποιας ηλικίας κι αν είναι, συχνά θα ρωτάει «αν έβαλε τη φανελίτσα για να μην κρυώσει». Τα νταντεύει, τα καλομαθαίνει και τους παρέχει απλόχερα ώμους για να κλάψουν και αγκαλιές για να κρυφτούν. Της αρέσει ο ρόλος αυτός και τον υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ακόμα κι αν είναι σε βάρος του συντρόφου της ή της επαγγελματικής της εξέλιξης. Πληγώνεται εύκολα και ορισμένες φορές αντιλαμβάνεται τη διαφωνία σαν απόρριψη. Σε ό,τι αφορά στο βλαστάρι της η ψυχραιμία και η λογική σκέψη πάει περίπατο. Είναι από αυτές τις μανάδες που, αν το παιδί τύχει να έχει και 37,5 πυρετό θα το τρέξει στο νοσοκομείο με κλάματα και θα πάρει γνώμες και διαβεβαιώσεις απ’ όλους τους γιατρούς ότι το παιδί είναι μια χαρά και έχει απλό κρυολόγημα. Ή αν το παιδί τσακωθεί στο σχολείο, θα πάει την άλλη μέρα το πρωί να διαμαρτυρηθεί στο διευθυντή.

Η φράση – κλειδί είναι: «Μην το κάνεις αυτό στη μανούλα που σ’ αγαπάει»

Μειονεκτήματα: Το παιδί βασίζεται πάνω της και χάνει την ανεξαρτησία του. Συχνά θα έχει ανασφάλειες για το αν αυτό που θα πράξει θα δυσαρεστήσει ή θα πληγώσει την mama mia.

Πλεονεκτήματα: Δεν φοβάται να εκτεθεί συναισθηματικά, προσφέρει αγάπη και στοργή και δεν έχει ανασφάλειες τέτοιου τύπου ή άσχημα βιώματα να αναπαράξει.

Μάνα Λέων – GodSave the Queen

Η μάνα - αυτού Μεγαλειοτάτη. Αρχοντική, σίγουρη και με υπερβολική αυτοπεποίθηση απαιτεί το σεβασμό του παιδιού. Το καλύτερό της είναι να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ώστε να μπορεί να προσφέρει στο πριγκιπόπουλό της τα πάντα. Τα καλύτερα ρούχα, τα καλύτερα παπούτσια, τα καλύτερα φαγητά, τα καλύτερα σχολεία. Δεν συμβιβάζεται με τίποτα μέτριο, όταν έχει να κάνει με το παιδί της, ακόμα κι αν το ίδιο δυσανασχετεί γιατί κι αυτό με τη σειρά του οφείλει να είναι το καλύτερο. Είναι απ’ αυτές τις μανάδες που ντύνουν τα παιδιά τους με τα «καλά τους» για να τα πάνε σε παιδότοπους ή παιδικές χαρές και δεν θέλουν να κάνουν παρέες με άλλα παιδάκια κατώτερης κοινωνικής ή οικονομικής θέσης. Θα προστατέψει και θα υπερασπίσει το παιδί της με όλες τις δυνάμεις και δεν θα αφήσει τίποτα να περάσει στο ντούκου γιατί θα είναι προσβολή και για την ίδια. Αν κάποιος βλάψει το μικρό, τότε θα ακούσει τον άγριο βρυχηθμό της.

Η φράση – κλειδί είναι: «Πως τολμάς να μου απευθύνεσαι με αυτό τον τρόπο;»

Μειονεκτήματα: Το παιδί γίνεται «ψωνάρα», μεγαλοπιάνεται και υπερκαταναλώνει. Αν δεν υπάρχει η οικονομική επιφάνεια νιώθει άβολα και στενοχωριέται.

Πλεονεκτήματα: Μαθαίνει να είναι επιλεκτικό και να εκτιμά τα καλά πράγματα, δεν παρασύρεται εύκολα και δεν μπλέκει με κακιές παρέες για να μη γίνει ρεζίλι.

Μάνα Παρθένος – Ο γιατρός στο σπίτι σας

Η μάνα μαθηματικής λογικής. Τελειομανής, με εμμονή στις λεπτομέρειες, τον προγραμματισμό και τα επιχειρήματα. Το σπίτι της είναι σαν δωμάτιο εντατικής. Πλήρως καθαρό, τακτικό και αποστειρωμένο, αφού η μάχη με τα μικρόβια έχει μόνο ένα νικητή, εκείνη. Είναι η μάνα που θα ελέγχει διατροφικά το παιδί της ώστε να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, θα το κοιμίζει και θα το ξυπνάει στάνταρ ώρα, θα επισκέπτεται συχνά τον γιατρό για να το ελέγξει, αν όλα βαίνουν καλώς και θα φροντίζει για την υγιεινή του ανελλιπώς! Θα κάτσει να το διαβάσει, να το βοηθήσει με τις εργασίες του και χαίρεται όταν οι κόποι της έχουν το ανάλογο αντίκτυπο και στους βαθμούς του σχολείου. Αν δει ότι το παιδί παρασύρεται ή ενθουσιάζεται και λειτουργεί παρορμητικά, γρήγορα θα του το «κόψει» αραδιάζοντας του με δασκαλίστικο ύφος τουλάχιστον οχτώ λόγους για να μην το επαναλάβει.

Η φράση – κλειδί είναι: «Έπλυνες τα χέρια σου, πριν πιάσεις το φαγητό σου;»

Μειονεκτήματα: Το παιδί γίνεται τελειομανές και ανασφαλές, όταν βλέπει ότι κάτι μόνιμα του ξεφεύγει. Δεν μπορεί να χαλαρώσει ούτε και να χαρεί για πολύ.

Πλεονεκτήματα: Μαθαίνει στη σωστή διατροφή οπότε δεν πρόκειται να «εξοκείλει». Aναπτύσσει κριτική σκέψη και δεν παίρνει τίποτα στην πλάκα. Επίσης τύχη γι’ αυτό δεν υφίσταται, όλα εντάσσονται στο «αιτία και αποτέλεσμα».

Διαβάστε τα υπόλοιπα 6 ζώδια στο Astrology.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved