Πέντε μαγικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία και καλή από τις κατσαρίδες

Εξαφανίστε αυτά τα αηδιαστικά πλάσματα, τις κατσαρίδες μία για πάντα!

Πέντε μαγικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μία και καλή από τις κατσαρίδες

«Ακόμη και σε έναν πυρηνικό πόλεμο οι κατσαρίδες θα είναι τα μόνα πλάσματα, που θα επιβιώσουν». Μία φράση την οποία ακούμε συχνά και η ιδέα αυτού του ενδεχόμενο, πέρα από την αηδία, μας προκαλεί και τρόμο. Αν οι κατσαρίδες επιβιώσουν ενός πυρηνικού πολέμου, πώς θα καταφέρουμε να τις εξοντώσουμε και να τις εξαφανίσουμε από το σπίτι μας;

Και, όμως, υπάρχουν τρόποι. Σας έχουμε παρακάτω, πέντε έξυπνα κόλπα για να απαλλαγείτε από τα αηδιαστικά αυτά πλάσματα, μία για πάντα. Έχουμε και λέμε:

1. Κάντε απολύμανση

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, καλέστε συνεργείο απολύμανσης. Αν μένετε σε πολυκατοικία και έχετε εντοπίσει κατσαρίδες στους κοινόχρηστους χώρους, συνεννοηθείτε όλα τα διαμερίσματα και κάνετε απολύμανση, γιατί γρήγορα οι κατσαρίδες θα επισκεφτούν και το εσωτερικό του σπιτιού σας.

katsarides 1

2. Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητού

Στις κατσαρίδες αρέσει το φαγητό! Γι’ αυτό το βράδυ πριν κοιμηθείτε μην αφήνετε άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη και κυρίως μην αφήνετε εκτεθειμένα πιάτα με υπολείμματα φαγητού, διότι τις «μαζεύουν». Επίσης, να καθαρίζετε καλά τον πάγκο της κουζίνας από ψίχουλα, ενώ ελέγξετε αν έχουν πέσει κάτω κορν φλέικς ή ψίχουλα. Επίσης, καθαρίστε τις γωνίες των πάγκων από τυχόν ψίχουλα.

3. Καταστρέψτε τις κρυψώνες τους

Έχετε υπόψη σας ότι οι κατσαρίδες έχουν και τις αγαπημένες «αγαπημένες» τους κρυψώνες και αυτά είναι μέρη, όπου έχετε στοιβάξει χαρτιά ή χαρτοκούτια. Γι’ αυτό, αποφύγετε να έχετε τέτοιο σημεία στο σπίτι σας. Αν δεν είναι σημαντικά, τα πετάτε στον κάδο ανακύκλωσης.

katsarides 2

4. Ρίξτε τους δόλωμα

Το να ψεκάζετε τις κατσαρίδες με χημικά σπρέι μόλις τις δείτε δεν είναι ούτε αποδοτική λύση, ούτε υγιεινή για εσάς και τα παιδιά σας και ούτε τόσο αποδοτική, αφού θα πρέπει να τους ρίξετε μισό μπουκάλι για να τις εξοντώσετε. Σε ειδικά μαγαζιά, θα βρείτε βιολογικές λύσεις για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες, που λειτουργούν ως «δόλωμα». Είναι άοσμα, ακίνδυνα για την υγεία, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα σημεία από όπου βγαίνουν οι κατσαρίδες ή σε άλλα σημεία και σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικά.

5. Σφραγίστε τις εισόδους τους

Χαραμάδες, ρωγμές σε παράθυρα ή πόρτες είναι κάποια από τα σημεία εισόδου τους. Επίσης, τα ντουλάπια είναι το αγαπημένο τους σημείο. Οπότε, αν σε κάποια από τα σημεία αυτά υπάρχουν χαραμάδες, φροντίστε να τις κλείσετε . Όπως και τα σιφώνια, κυρίως της τουαλέτας, το οποίο φροντίστε να το έχετε πάντα καλυμμένο.

Διαβάστε επίσης

Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε από τον απαίσιο «εχθρό» μια και καλή με φυσικούς τρόπους

Διώξε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved