Διώξε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους

Άλλοι λένε πως αν έχεις μυρμήγκια στο σπίτι είναι πλούτος. Άλλοι ότι είναι φτώχεια και άλλοι ότι σε «διώχνουν» από το σπίτι, δηλαδή μετακομίζεις.

Διώξε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους

Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι παραπάνω, το σίγουρο, όμως, είναι ότι θέλετε να τα διώξετε εσείς από το σπίτι σας. Και μάλιστα γρήγορα. Σας έχουμε τις λύσεις και μάλιστα με φυσικούς τρόπους.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1. Καθάρισε καλά τους χώρους και μην αφήνεις ψίχουλα. Βλέπεις, τα ψίχουλα είναι καλός λόγος για να σε επισκεφτούν.

2. Τύλιξε καλά τα τρόφιμα στο ντουλάπι. Μην τα αφήνεις ανοιχτά, διότι επίσης είναι ένας καλός λόγος να μαζευτούν μυρμήγκια.

3. Τα φρούτα, που τους καλοκαιρινούς μήνες χαλάνε πιο εύκολα, φρόντισε να τα βάζεις στο ψυγείο. Επίσης, να τσεκάρεις τις πατάτες ή τα κρεμμύδια που έχεις έξω, διότι ένα να σου χαλάσει, «πέφτει» σύνθημα στα μυρμήγκια

4. Έχεις ρωγμές στο σπίτι; Βάλε σιλικόνη για να τις κλείσεις. Γιατί, διαφορετικά είναι σα να τους λες: «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

5. Στο πρακτικό κομμάτι, αν δεις τα μυρμήγκια να «κάνουν» παρέλαση, για να τα απωθήσεις, ράντισε τα με πάπρικα ή κανέλα. Είναι από τις μυρωδιές που δεν τις αντέχουν

6. Αν έχει γεμίσει το ντουλάπι με τα τρόφιμα με μυρμήγκια, η λύση βρίσκεται στο λεμόνι. Αφού καθαρίσεις καλά το ντουλάπι, βάλε μέσα μισό λεμόνι. Άφησε το 1 με 2 μέρες και θα δεις αποτέλεσμα

7. Επίσης, με το λεμόνι μπορείς να φτιάξεις το τέλειο φυσικό εντομοαπωθητικό. Ανάμειξε ξύσμα λεμονιού με νερό και έτοιμο!

8. Τέλος, επειδή μαζεύονται και στα περβάζια, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved