Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε από τον απαίσιο «εχθρό» μια και καλή με φυσικούς τρόπους

Αν γίνει μία πυρηνική καταστροφή, τα μόνα όντα που θα επιζήσουν, είναι οι κατσαρίδες. Και το πόσο ανθεκτικές είναι, το έχουμε διαπιστώσει πολλάκις. 

Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε από τον απαίσιο «εχθρό» μια και καλή με φυσικούς τρόπους

Ολόκληρο μπουκάλι κατσαριδοκτόνο να ρίξεις πάνω της, υπάρχει περίπτωση η άτιμη να βγει… αλώβητη! Βέβαια, το κατσαριδοκτόνο ή άλλα σκευάσματα που βρίσκετε στα ειδικά μαγαζιά, όπως και η απολύμανση, είναι από τους κλασικούς τρόπους εξόντωσης της κατσαρίδας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι, φυσικοί τρόποι, που ναι μπορείς να νικήσεις τον… εχθρό! Και να αποφύγετε, έτσι, τα χημικά, που δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, όταν στο σπίτι έχετε μικρά παιδιά.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να τα καταφέρετε:

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα: φτιάξτε ένα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη (ίση ποσότητα) και
πασπαλίστε με αυτό, τα σημεία εκείνα, που έχετε δει κατσαρίδες. Μόλις η κατσαρίδα το φάει, «κουνάει» μαντήλι, αφού η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου της κι έτσι πεθαίνουν ακαριαία.

Διάλυμα σαπουνιού: φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και αρκετό σαπούνι, που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο. Βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και μόλις τη δείτε να σουλατσάρει, ψεκάστε το διάλυμα απευθείας πάνω της. Ο θάνατος της κατσαρίδας θα επέλθει άμεσα, αφού το συγκεκριμένο διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Φύλλα δάφνης: Τρίψτε αποξηραμένα φύλλα δάφνης και τοποθετήστε τα στα μέρη, που βλέπετε συχνά κατσαρίδες ή πιστεύετε ότι από εκεί βγαίνουν. Η μυρωδιά της δάφνης θα κάνει την κατσαρίδα να… μαζέψει τα μπογαλάκια της και να φύγει από το σπίτι!

fun cockroach

Διάλυμα αμμωνίας: Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε με αυτό το διάλυμα το νεροχύτη της κουζίνας σας και όλες τι υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Καλό είναι να το επαναλαμβάνετε μία φορά την εβδομάδα.

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι: φτιάξτε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι και ψεκάστε όλους τους χώρους του σπιτιού, που σουλατσάρουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε… άτακτη φυγή!

Να θυμάστε:

Οι κατσαρίδες μπορεί να αντέχουν χωρίς τροφή, δεν αντέχουν χωρίς νερό. Γι αυτό αποφύγετε να αφήνετε στο νεροχύτη, ποτήρια με νερό ή άπλυτα πιάτα. Θα μαζευτούν σίγουρα.

Στις κατσαρίδες αρέσει η ζάχαρη αλλά και το αλεύρι. Γι αυτό φροντίστε να καθαρίζετε συχνά τα ντουλάπια σας, να μην έχουν υπολείμματα.

Καθαρίζετε επιμελώς υπολείμματα τροφών, ακόμη και τα ψίχουλα, από τον πάγκο ή το τραπέζι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved