Η Ανίτα Μπραντ μας έδωσε τη συνταγή για τη δική της μυρωδάτη μηλόπιτα που έφτιαξε με τη μαμά της

Η αγαπημένη συνταγή της Ανίτας Μπραντ για τέλεια μηλόπιτα με το μυστικό της κανέλας.

Η Ανίτα Μπραντ μας έδωσε τη συνταγή για τη δική της μυρωδάτη μηλόπιτα που έφτιαξε με τη μαμά της

instagram@anabrand

Η Ανίτα Μπραντ μοιράστηκε με τους followers της στο Instagram στιγμιότυπα από την κουζίνα της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η μαγειρική – και ειδικά τα γλυκά – είναι αγάπη, δημιουργία και οικογενειακή υπόθεση!

Αυτή τη φορά, έβαλε τον φούρνο να δουλεύει και έφτιαξε μαζί με τη μαμά της μια απίθανη σπιτική μηλόπιτα. Όπως είπε γελώντας, «Χύθηκε λίγο η γέμιση γύρω γύρω, έβαλα παραπάνω από ό,τι έπρεπε, αλλά έχει μία μυρωδιά… απίθανη!».

Μάλιστα, τη στιγμή που την έβγαζε από τον φούρνο , είπε με τρυφερότητα:

«Αν ακούτε ψιθύρισμα, είναι η μαμά δίπλα μου που λέει τι ωραία που μυρίζει!»

Ανίτα Μπραντ: Ο γιος της έκανε τα πρώτα του βήματα στο σαλόνι που θυμίζει playroom

anabrand.jpg

instagram@anabrand

Η συνταγή της Ανίτας Μπραντ για σπιτική μηλόπιτα

Η βάση της συνταγής είναι από το allrecipes, αλλά η Ανίτα πρόσθεσε το δικό της μικρό twist: ένα κουταλάκι του τσαγιού κανέλα, για επιπλέον άρωμα και «ζεστασιά».

Υλικά

  • 8 μικρά μήλα
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, γεμάτο
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 φύλλο διπλής στρώσης ζύμης για πίτα , ξεπαγωμένο
  • + 1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα (προσθήκη της Ανίτας)
  • 1 αυγό (για επάλειψη)
  • Προαιρετικά: λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Ανίτα Μπραντ: Το δράμα που ζει κάθε πρωί με τα παιδιά της - Οι γονείς θα ταυτιστούν

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  3. Σε κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστος πολτός.
  5. Ρίξτε τη λευκή και καστανή ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε 3-5 λεπτά.
  6. Τοποθετήστε το ένα φύλλο ζύμης στη φόρμα πίτας (περίπου 23 εκατοστών).
  7. Προσθέστε τις φέτες μήλου και ρίξτε από πάνω το ζεστό μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
  8. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (ή πλέξτε λωρίδες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα).
  9. Ψήστε για 15 λεπτά στους 220°C, μετά χαμηλώστε στους 175°C και ψήστε ακόμη 35-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
  10. Tip της Ανίτας:
    Περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, άλειψε την πίτα με αυγό . Αυτό δίνει γυαλιστερή επιφάνεια και ένα τέλειο golden brown χρώμα!
    (Προαιρετικά: πασπάλισε από πάνω λίγη καστανή ζάχαρη.)
  11. Άφησέ τη να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρεις — αν και η μυρωδιά δύσκολα θα σε αφήσει να περιμένεις!\
1762946777589-96275194-anabrand.jpg

instagram@anabrand

Ανίτα Μπραντ: Οι γιοι της κατασκευάζουν πλανήτες και ανακαλύπτουν το σύμπαν

Η πιο όμορφη στιγμή

Πέρα από το τέλειο γλυκό, αυτό που έκανε τους followers να χαμογελάσουν ήταν η τρυφερή σχέση με τη μαμά της. Εκείνη η αυθόρμητη φράση, “τι ωραία που μυρίζει!”, είναι η απόδειξη ότι οι πιο γλυκές στιγμές δεν είναι μόνο στο πιάτο – είναι στην αγάπη και τη θαλπωρή που μοιραζόμαστε στην κουζίνα.

Η Ανίτα Μπραντ μας θύμισε πως η μαγειρική, ειδικά για μια μαμά, δεν είναι απλώς συνταγή· είναι μια γλυκιά ανάμνηση που φτιάχνεται με αγάπη.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved

Ο Δημήτρης Ζήκος κέρδισε τη Φάρμα, έχασε την αγάπη του κοινού: Οι αντιδράσεις για τον τοξικό νικητή