Το tip της μαμάς: Πέντε συμβουλές για να βάψετε σωστά τα πασχαλινά αβγά

Πόσο χρόνο πρέπει να τα βράσετε, πώς θα έχουν έντονο και λαμπερό χρώμα.

Το tip της μαμάς: Πέντε συμβουλές για να βάψετε σωστά τα πασχαλινά αβγά
Bigstock

Είθισται τη Μεγάλη Πέμπτη να βάφουμε τα αβγά. Είτε προτιμήσετε τα παραδοσιακά κόκκινα είτε κάποιο άλλο χρώμα, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα μυστικά ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το tip της μαμάς: Tα λευκά ή καφέ αβγά βάφονται καλύτερα;

Red easter eggs in the hands

Τρόποι βαφής αβγών

Εκτός από τις βαφές που θα βρείτε στο εμπόριο, τα τελευταία χρόνια οι φυσικοί τρόποι βαφής κερδίζουν συνεχώς έδαφος . Φλούδες κρεμμυδιών, παντζάρια, φύλλα από σπανάκι, μούρα, πράσινο τσάι, σκόνη τσίλι είναι μερικά μόνο από τα υλικά που έχετε σπίτι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο των αβγών κι ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να έχουν.

Βάψτε πασχαλινά αβγά με σόδα και ξίδι - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν γιατί μοιάζει με πείραμα

Συμβουλές για βάψιμο αβγών

  • Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-7 ημερών κι όχι φρέσκα ώστε το τσόφλι να είναι σκληρό και να βαφτεί ομοιόμορφα.
  • Τα αβγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οπότε ανάλογα με το πότε έχετε προγραμματίσει να τα βάψετε, φροντίστε να τα βγάλετε από το ψυγείο αρκετές ώρες νωρίτερα.
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα βράστε τα αυγά από την προηγούμενη μέρα ( αν τα βάψετε τη Μ.Πέμπτη το βράσιμο θα πρέπει να γίνει την Μ.Τετάρτη).
  • Τα αβγά πρέπει να είναι στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση κι όχι στρυμωγμένα. Όσον αφορά το βράσιμο, μετρήστε τουλάχιστον 10 λεπτά ( όχι λιγότερο).
  • Όταν ακόμα το νερό κοχλάζει, ρίξτε μια κουταλιά ξίδι. Βοηθά στο να μη σπάσουν τα αβγά καθώς βράζουν αλλά και στο να «κολλήσει» η βαφή ομοιόμορφα.

Με χαρτί κουζίνας, μαρκαδόρους και νερό μπορείτε να βάψετε αβγά

Woman Making Dyed Easter Eggs Painted With Natural Dye Onion On Wooden Background. Process Of Dyeing

Βαμμένα αβγά

Αφού βάψετε τα αβγά, τοποθετείστε τα σε ένα ταψί που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα που δεν χρειάζεστε.

Αφήνετε τα αυγά να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα αλείφετε με λίγο λάδι προκειμένου να γυαλίσουν.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης όταν βάψετε κόκκινα τα αυγά γιατί η βαφή, ναι μεν φεύγει, αφήνει όμως μια ελαφριά κοκκινίλα στα χέρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved