Τips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα ρούχα και τα χέρια από τη βαφή αυγών

  • Πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ από τη βαφή αυγών
  • Πώς βγαίνει η βαφή αυγών από τα χέρια 
Τips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα ρούχα και τα χέρια από τη βαφή αυγών
bigstockphoto.com

Οδεύουμε ολοταχώς προς το Πάσχα και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Πιθανόν να στολίσατε το σπίτι, να ψωνίσατε για τα βαφτιστήρια ή να έχετε καταρτήσει τη λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε. Μεταξύ αυτών είναι και το βάψιμο των αυγών, που σύμφωνα με την παράδοση, γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το παραδοσιακό χρώμα είναι το κόκκινο αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα και άλλες αποχρώσεις.

Όσο όμως προσεκτικές και αν είστε στο τέλος της διαδικασίας της βαφής είναι πιθανόν να έχετε βάψει τα χέρια ή τα ρούχα σας.

Πώς θα αφαιρέσετε το λεκέ από τη βαφή αυγών

lekes apo vagio aygon2

Βήμα 1ο

Ταμπονάρετε με λίγο χαρτί το λεκέ. Μην το πιέζετε πολύ γιατί ανάλογα με το ύφασμα μπορεί να ποτίσει περισσότερο.

Βήμα 2ο

Ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με κρύο νερό, το συντομότερο δυνατό. Κρατήστε το ύφασμα από την ανάποδη και αφήστε το νερό να τρέχει προκειμένοιυ να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα βαφής.

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιήστε λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων που περιέχει ένζυμα αφαίρεσης λεκέδων ή ένα καθαριστικό λεκέδων με βάση το ένζυμο. Για καλύτερο αποτέλεσμα τρύψτε το λεκέ με μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα.

Βήμα 4ο

Αφήστε το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν πλύνετε το ρούχο. Εάν ο λεκές από τη βαφή παραμένει, μην τοποθετείτε το ύφασμα στο στεγνωτήριο. Η υψηλή θερμότητα θα σταθεροποιήσει το λεκέ.

Βήμα 5ο

Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, αναμείξτε χλωρίνη με βάση το οξυγόνο και ζεστό νερό. Βυθίστε ολόκληρο το ρούχο σε μια λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα. Εάν ο λεκές δεν έχει φύγει, επαναλάβετε αυτό το βήμα με νέο διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου και νερού.

lekes apo vafi aygon

Βήμα 6ο

Αν φοβάστε ότι το ρούχο θα ξεβάψει, αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε κανονικό απορρυπαντικό για να το πλύνετε.

Βαφή στα χέρια

Αν έχουν βάψει τα χέρια, αρχικά χρησιμοποιείστε ασετόν όχι με χαρτί αλλά με βαμβάκι.Εφόσον ο λεκές παραμένει, μπορείτε να ανακατέψετε σόδα και ξύδι και να τρίψετε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας.

Βαφή στην κατσαρόλα

Το ίδιο ισχύει και για την κατσαρόλα που βάψατε τα αυγά. Ρίξτε λίγο άσπρο ξίδι, προσθέστε μαγειρική σόδα και αφήστε για μερικά λεπτά πριν την τρίψετε με σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό μαζί με το ξίδι για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved