Το tip της μαμάς: Μπορεί το λεμόνι να καθαρίσει αποτελεσματικά τον φούρνο;

Η Erica Young δοκίμασε το hack με το λεμόνι που έγινε viral στο Tik Tok και μοιράστηκε την εμπειρία της.

Το tip της μαμάς: Μπορεί το λεμόνι να καθαρίσει αποτελεσματικά τον φούρνο;
Bigstock

Ο φούρνος χρειάζεται τακτικό καθάρισμα, ειδικά αν τον χρησιμοποιείτε συχνά. Τα καμένα λίπη δεν φεύγουν εύκολα και συχνά καταφεύγετε σε ισχυρά καθαριστικά.

Μπορούν τα λεμόνια να καθαρίσουν πραγματικά τον φούρνο;

Δεν είναι μυστικό ότι τα λεμόνια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καθαριότητα του σπιτιού. Αφαιρούν λεκέδες, απομακρύνουν άλατα και βρομιές και αφήνουν στο σπίτι αυτό το τόσο χαρακτηριστικό άρωμα φρεσκάδας. Το γίνεται όμως με τα λίπη του φούρνου; Καθαρίζουν με λίγο νερό και λεμόνι;

Η Erica Young, ειδική σε θέματα καθαριότητας, αποφάσισε να καθαρίσει τον φούρνο με λεμόνι και νερό ακολουθώντας τις οδηγίες καθαρισμού του βίντεο που είδε στο TikTok @yagmuronerr

Βήμα 1ο

Προθερμαίνετε το φούρνο

Βήμα 2ο

Κόβετε το λεμόνι σε φέτες

Βήμα 3ο

Γεμίστε ένα μπολ ή ένα πυρέξ με νερό και μετά προσθέστε τις φέτες λεμονιού. Μπορείτε να στύψετε τον χυμό λεμονιού ώστε να ανακατευτεί με το νερό πριν προσθέσετε μέσα τις φέτες.

To tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι στην κουζίνα

keromena-lemonia.jpg

Βήμα 4ο

Ρυθμίστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήστε το νερό με το λεμόνι μέσα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κλείστε τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο το νερό βουτήξτε ένα πανί μικροϊνών μέσα και τρίψτε το εσωτερικό φούρνου καθώς και την πόρτα.

«Ομολογώ, δεν είχα μεγάλες ελπίδες ότι ένα απλό λεμόνι θα ήταν αρκετά δυνατό για να καθαρίσει το φούρνο μου. Αλλά λειτούργησε αρκετά καλά! Σίγουρα δεν έκανε το τζάμι της πόρτας πεντακάθαρο αλλά αφαίρεσα αρκετά καμένα λίπη. Ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικό στο κάτω μέρος του φούρνου, όπου κατάφερα να αφαιρέσω τους περισσότερους λεκέδες. Το lemon hack είναι εξαιρετικό ως γρήγορη μέθοδος καθαρισμού του φούρνου», ήταν το συμπέρασμα της Erica Young.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved