To tip της μαμάς: Πέντε φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Κρατήστε μακριά τα κουνούπια με αυτά τα πέντε φυτά που πρέπει να έχετε στο σπίτι. 

To tip της μαμάς: Πέντε φυτά που διώχνουν τα κουνούπια
Bigstock

Τα κουνούπια κάνουν την εμφάνισή τους όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και το κλίμα είναι υγρό και ζεστό.

Βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπώνουν» όχι μόνο στο σπίτι αλλά και μέσα στα ρούχα, ειδικά αν είναι λεπτά.

Πέρα από τους κλασικούς τρόπους προφύλαξης, όπως τα εντομοαπωθητικά , οι σήτες, οι κουνουπιέρες, ένας ακόμα τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια ειδικά όταν κάθεστε στη βεράντα, είναι ορισμένα φυτά και βότανα.

Τips για μαμάδες: DIY εντομοαπωθητικά σπρέι με λίγα υλικά

Ας δούμε πέντε από αυτά:

Βασιλικός

Το δυνατό, φρέσκο ​​άρωμα του βασιλικού είναι γνωστό ότι διώχνει τα κουνούπι. Ευδοκιμεί σε ζεστά και υγρά κλίματα, θέλει ήλιο και τακτικό πότισμα.

levanta.jpg

Λεβάντα

Η λεβάντα με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να φυτευτεί στον κήπο ή να καλλιεργηθεί σε γλάστρα. Χρειάζεται ήλιο για να αναπτυχθεί και μεγάλη γλάστρα. Όπως και ο βασιλικός έτσι κι αυτό το αρωματικό φυτό απωθεί τα κουνούπια.

Κατιφές

Μπορεί να μην έχει την πιο ευχάριστη μυρωδιά, όμως ο κατιφές δίνει χρώμα στο μπαλκόνι σας και παράλληλα κρατά τα κουνούπια μακριά. Δεν έχει ιδιαίτερα απαιτήσεις ως προς τη φροντίδα του ενώ για να έχει πλούσια ανθοφορία καλό είναι να κόβετε τα λουλούδια όταν ξεραίνονται.

menta.jpg

Μέντα

Το άρωμα της μέντας είναι χαρακτηριστικό όμως δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Μπορείτε να την έχετε στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα αρκεί να τη βλέπει ο ήλιος ( έστω κάποιες ώρες). Θέλει συχνό πότισμα ειδικά το καλοκαίρι και δεν χρειάζεται πολύ λίπασμα.

dedrolivano-kai-mallia.jpg

Δεντρολίβανο

Το αρωματικό δεντρολίβανο είναι ανθεκτικό, χρειάζεται μόνο ήλιο μέτριο πότισμα. Είναι επίσης γνωστό για τη δυνατότητα απώθησης των κουνουπιών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική ενώ το έλαιο δεντρολίβανου αξιοποιείται τόσο στην αρωματοθεραπεία όσο και στη φαρμακευτική.

Με πληροφορίες από southernliving.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved