Φτιάξτε φυσικό απωθητικό σπρέι για τα κουνούπια με κανέλα

Φτιάξτε μόνο σας το «απόλυτο» απωθητικό σπρέι κουνουπιών!

Φτιάξτε φυσικό απωθητικό σπρέι για τα κουνούπια με κανέλα

Οι άνθρωποι είναι συνήθως επιρρεπείς στα τσιμπήματα κουνουπιών λόγω ενός συνδυασμού αρώματος, φωτός, θερμότητας και υγρασίας. Εάν είστε μαγνήτης κουνουπιών, πιθανότατα θα έχετε κουραστεί να έχετε φαγούρα και σπυράκια κάθε φορά που βγαίνετε στο μπαλκόνι, στην πυλωτή ή πάτε μια βόλτα.

Διαφορετικά είδη κουνουπιών - όπως αυτά που φέρουν ελονοσία - προτιμούν τα βακτήρια και τον ιδρώτα. Άλλα έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και ορισμένα από τις μυρωδιές των χεριών ή των ποδιών.

Όποιο είδος και αν συναντήσετε, μπορείτε να προστατευτείτε χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό απωθητικό.

Αν λοιπόν κάνετε αρκετά πράγματα όπως πεζοπορία, κάθεστε στην αυλή σας, κάνετε κάμπινγκ τα φυσικά απωθητικά είναι μια καλύτερη επιλογή. Αυτό ισχύει βέβαια και για τα παιδιά που είναι πολύ πιο ευαίσθητα απ' ό,τι εμείς.

Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό κουνουπιών με έλαιο κανέλας.

Η κανέλα, εκτός από μπαχαρικό σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν, το έλαιο κανέλας μπορεί να σκοτώσει τα αυγά των κουνουπιών. Επίσης μπορεί να δρα και ως απωθητικό ενήλικων κουνουπιών, όπως είναι το κουνούπι τίγρης.

apothitiko kounoypion me kanela 2

Πώς θα φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό κουνουπιών με έλαιο κανέλας

Για να φτιάξετε ένα αραιωμένο διάλυμα αναμίξτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού (ή 24 σταγόνες) έλαιο κανέλας σε 115 γραμμάρια νερό.

Βάλτε το διάλυμα σε μπουκαλάκι σπρέι. Μπορείτε να ψεκάσετε το υγρό στο δέρμα ή τα ρούχα σας, γύρω από το σπίτι σας και σε ταπετσαρίες ή φυτά.

Προσοχή όμως! Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του ελαίου κανέλας, καθώς μια συμπυκνωμένη δόση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved