Το tip της μαμάς: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον πολτό που περίσσεψε από τον χυμό

Κι όμως, ο πολτός από χυμούς φρούτων και λαχανικών μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους. 

Το tip της μαμάς: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον πολτό που περίσσεψε από τον χυμό
Bigstock

Κάθε φορά που φτιάχνετε χυμό με φρούτα ή λαχανικά πετάτε τον πολτό που μένει καθώς δεν τον καταναλώνετε ή δεν τον αξιοποιείτε σε κάτι άλλο.

Ωστόσο, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε επιλέγοντας έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Σε μπιφτέκια λαχανικών

Προσθέστε ένα χορταστικό πολτό λαχανικών – αφού προηγουμένως έχετε στύψει για να φύγουν τα υγρά – στα μπιφτέκια σας. Ο πολτός σέλινου, παντζαριού, καρότου, σπανακιού ή αγγουριού προσθέτουν μια έξτρα γεύση και σίγουρα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

mpares-vromis.jpg

Σε σπιτικές μπάρες

Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας συνταγή για μπάρες και ανακατέψτε περίπου ένα φλιτζάνι από τον πολτό φρούτων που περίσσεψε για κάθε 3 φλιτζάνια βρόμης που ψήνετε.

Σε σάλτσες ή ζωμούς

Εάν ο πολτός αποτελείται από λαχανικά, όπως σέλινο, καρότα, κρεμμύδι μπορείτε εύκολα να τον μετατρέψετε σε έναν γευστικό, αλμυρό ζωμό λαχανικών. Μαγειρέψτε τον πολτό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, φρέσκα μυρωδικά και μερικά φλιτζάνια νερό μέχρι να βράσει το μείγμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να χυλώσει.

muffins-me-spanaki-2.jpg

Σε muffins

Tα υπολείμματα καρότου ή μήλου θα δώσουν έξτρα γεύση στα muffins σας. Οι καλύτερες επιλογές είναι ο πολτός από μήλα, εσπεριδοειδή, παντζάρια, καρότα, πεπόνι και σταφύλια.

Με πληροφορίες από myrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved