To tip της μαμάς: Πώς θ'αστράφτει το μπάνιο σας από καθαριότητα

Θα χρειαστείτε μόνο μια σκληρή βούρτσα καθαρισμού κι ένα καθαριστικό.

To tip της μαμάς: Πώς θ'αστράφτει το μπάνιο σας από καθαριότητα
Bigstock

Για να είναι το μπάνιο σας καθαρό και χωρίς μικρόβια, θα πρέπει να το καθαρίζετετακτικά.

Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείτε χρόνο αλλά και κόπο καθώς δεν θα χρειάζεστε περισσότερο από 10 λεπτά για να μοσχομυρίζει -το μπάνιο- καθαριότητα.

Μπανιέρα

Ξεκινήστε το καθάρισμα από την μπανιέρα. Αφαιρέστε σαμπουάν και αφρόλουτρα κι απλώστε ένα απορρυπαντικό καθαρισμού. Με μια σκληρή βούρτσα, τρίψτε καλά την μπανιέρα, τα πλακάκια και τους αρμούς. Ξεπλύντε με άφθονο νερό.

https://www.instagram.com/reel/C1ncqpTPcum/

Κουρτίνα

Η κουρτίνα μπάνιου δεν χρειάζεται πλύσιμο κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, μπορείτε να τρίβετε την εσωτερική πλευρά με τη βούρτσα και μπόλικη σαπουνάδα κάθε φορά που καθαρίζετε την μπανιέρα. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπετε την εμφάνιση μούχλας ή γλίτσας στο τελείωμα της κουρτίνας ( πλαστικής ή υφασμάτινης).

Νιπτήρα

Με ένα σφουγγάρι σαπουνίστε τόσο το νιπτήρα όσο και τη βρύση. Για τα άλατα χρησιμοποιείστε ξίδι και τρίψτε με ένα πανί μικροϊνών για να μην αφήσετε σημάδια.Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, απλά χρησιμοποιήστε τη βούρτσα.

Λεκάνη τουαλέτας

Αφήστε τελευταία τη λεκάνη τουαλέτας και τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης με τη σκληρή βούρτσα. Για απολύμανση, ρίξτε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης και συνεχίστε το τρίψιμο. Στη συνέχεια σαπουνίστε το καζανάκι, τη λεκάνη εξωτερικά και φυσικά το καπάκι. Σκουπίστε με βρεγμένο πανί μικροϊνών μέχρι να εξαφανιστούν οι σαπουνάδες.

Close Up Hand Cleaning White Acrylic Bath. Cleaning Service. Croped Hands Wearing Yellow Protect Glo

Πιγκάλ

Μην ξεχνάτε ότι και το πιγκάλ χρειάζεται καθάρισμα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, είναι από τα αντικείμενα του μπάνιου με τα περισσότερα μικρόβια. Για τον καθαρισμό του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολλυμαντικά μαντηλάκια ή οινόπνευμα.

Πάτωμα

Σκουπίστε καλά το δάπεδο, και σφουγγαρίστε το με ήπιο αντισηπτικό διαλυμένο σε νερό. Επίσης, καλό είναι να πλένετε συχνά και το χαλάκι (αν χρησιμοποιείτε).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved