To tip της μαμάς: Εύκολοι και οικολογικοί τρόποι να καθαρίσετε το μπάνιο σας

Καθαρίστε το μπάνιο σας με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

To tip της μαμάς: Εύκολοι και οικολογικοί τρόποι να καθαρίσετε το μπάνιο σας

Καθαρίστε το μπάνιο σας με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα. 

Bigstock

Πολλά από τα καθαριστικά της αγοράς περιέχουν χημικά και από τη μία μπορεί να καθαρίζουν αποτελεσματικά μπάνια, κουζίνες και πατώματα, δεν αποτελούν όμως την πιο οικολογική λύση. Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσετε το μπάνιο σας εύκολα και χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, λεμόνια και αλάτι.

Για τον νιπτήρα

Το καλύτερο σπιτικό καθαριστικό για τον νιπτήρα σας είναι να φτιάξετε ένα σπρέι αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι νερό και ½ φλιτζάνι ξύδι. Το συγκεκριμένο διάλυμα θα καθαρίσει αποτελεσματικά τις βρομιές και τα υπολείμματα οδοντόκρεμας από τον νιπτήρα σας.

1657889673767-799528983-katharo-mpanio.jpg

Για τα ντουλάπια και τα ράφια του μπάνιου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα με παραπάνω. Πρώτα βγάλτε όλα τα καλλυντικά και τα μπουκάλια που έχετε αποθηκεύσει και περάστε τις επιφάνειες με ένα πανάκι μικροϊνών για να απομακρύνετε τη σκόνη. Έπειτα με το διάλυμα νερού και ξυδιού περάστε ξανά τις επιφάνειες για να καθαρίσουν από τα στίγματα νερού και άλλους λεκέδες.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι μπορείτε με το ίδιο διάλυμα να καθαρίσετε και το κάθισμα της λεκάνης της τουαλέτας.

Για τα πλακάκια στο πάτωμα

Σε έναν κουβά αναμείξτε ζεστό νερό με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και σφουγγαρίστε καλά κάθε σημείο του μπάνιου. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο διάλυμα μερικές σταγόνες λεμονιού ή αιθέριου ελαίου για άρωμα. Μετά το σφουγγάρισμα σκουπίστε το πάτωμα με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα.

Για τη μπανιέρα

Για το καθάρισμα της μπανιέρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Λόγω του οξέος που περιέχει εξαφανίζει ίχνη μούχλας και άλλους λεκέδες. Απλά ψεκάστε με λίγο ξύδι, αφήστε το να στεγνώσει, ψεκάστε ξανά και με ένα σφουγγάρι τρίψτε την μπανιέρα.

Για τον καθρέφτη

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε καλά και ετοιμαστείτε να καθαρίσετε.

Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν λεκέδες από λακ, οδοντόκρεμα (ναι μπορεί να φτάσει μέχρι τον καθρέφτη) ή άλατα νερού. Με ένα πανί με μικροΐνες κατά προτίμηση, περάστε τον καθρέφτη από τη μια άκρη στην άλλη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα. Μην κάνετε κυκλική κίνηση για να καθαρίσετε τον καθρέφτη γιατί είναι πιθανό να αφήσετε περισσότερα ίχνη.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved