Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες χωρίς να τις πλύνετε

Αν οι κουρτίνες μυρίζουν ή έχουν λεκέ δεν είναι απαραίτητο να τις πλύνετε. 

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες χωρίς να τις πλύνετε
Bigstock

Δεν είναι εύκολο να πλένετε τις κουρτίνες συχνά ειδικά αν είναι βαριές. Πώς όμως θα τις φρεσκάρετε, ειδικά του σαλονιού , αν μυρίζουν ή αν το παιδάκι σας σκουπίζει τα χέρια του αφήνοντας λεκέδες;

Επίσης, στις κουρτίνες συσσωρεύεται σκόνη με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπές οπότε το φρεσκάρισμα είναι αναγκαίο.

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες

Για να αποφύγετε το πλύσιμο των κουρτινών, που όπως είπαμε δεν είναι μια απλή διαδικασία, επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα tips:

kourtines-3.jpg

Καθαρίστε τις κουρτίνες με ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα βούρτσας της ηλεκτρικής σκούπας για να σκουπίσετε τις κουρτίνες από την κορυφή προς τα κάτω. Καθαρίζοντας τις με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα βοηθά να τις διατηρήσετε καθαρές και φρέσκες, ειδικά εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλά επίπεδα ρύπανσης ή εάν έχετε κατοικίδια.

Χρησιμοποιήστε ατμοκαθαριστή

Ο ατμοκαθαριστής είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος για να φρεσκάρετε τις κουρτίνες σας χωρίς να τις πλύνετε. Γεμίστε τον με νερό και αφήστε τον να ζεσταθεί. Κρατήστε τον ατμοκαθαριστή περίπου 6 ίντσες μακριά από τις κουρτίνες και μετακινήστε τον πάνω-κάτω, ξεκινώντας από την κορυφή και κατεβαίνοντας. Φροντίστε να ατμίσετε και τις δύο πλευρές των κουρτινών για καλύτερα αποτελέσματα.

Ψεκάστε με ένα DIY αποσμητικό

Σε ένα βαποριζατέρ βάζετε νερό και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Μια καλή επιλογή είναι το λεμόνι καθώς διώχνει τις άσχημες οσμές και παράλληλα τις φρεσκάρει. Καλό είναι να απομακρύνετε πρώτα τη σκόνη και μετά να ψεκάσετε τις κουρτίνες με το DIY αποσμητικό.

Χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού

Το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού – αποχνουδωτή είναι ακόμα ένας τρόπος για να αφαιρέσετε τρίχες και χνούδια . Απλώς κυλήστε τον κύλινδρο πάνω από τις κουρτίνες ξεκινώντας πάντα από την κορυφή. Φροντίστε να ανανεώνετε τα κολλώδη φύλλα για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: primecurtaincleaning.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved