Tips για μαμάδες: Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τις κουρτίνες;

  • Κάθε πότε πρέπει να πλένονται οι κουρτίνες;
  • Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες σας
Tips για μαμάδες: Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τις κουρτίνες;

Με το πέρασμα του χρόνοι οι κουρτίνες απορροφούν σκόνη και άσχημες μυρωδιές, και παρότι συχνά αμελούμε τον τακτικό καθαρισμό τους, αυτός είναι απαραίτητος για ένα καθαρό σπίτι και περιβάλλον.

Κάθε πότε πρέπει να πλένονται οι κουρτίνες;

Η απάντηση μπορεί να σας ξαφνιάσει. Σύμφωνα με τους expert στην καθαριότητα, οι κουρτίνες πρέπει να πλένονται κάθε τρεις με έξι μήνες, ανάλογα με τον χώρο και την έκθεση σε σκόνη και μυρωδιές.

kourtines katharisma

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Beazy

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες σας:

Στο πλυντήριο

Στην περίπτωση αυτή το ύφασμα των κουρτινών σας θα πρέπει να ενδείκνυται για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων κάτι το οποίο μπορείτε να ελέγξετε στην ετικέτα. Εάν οι κουρτίνες πλένονται στο πλυντήριο και αφού τις πλύνετε, απλώστε τις στον ήλιο να στεγνώσουν. Σιδερώστε τις όσο ακόμα είναι νωπές και κρεμάστε τις κατευθείαν για να «κάτσει» το ύφασμα.

Στεγνό καθάρισμα

Οι κουρτίνες που είναι από ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι, το βελούδο και το μαλλί χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, καθώς το ζεστό νερό, το απορρυπαντικό και η πλύση στο πλυντήριο μπορεί να τα καταστρέψει.

Extra tips:

  • Μία καλή λύση είναι και ο ατμοκαθαριστής ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα υφάσματα.
  • Μία φορά την εβδομάδα, καθαρίζετε την κουρτίνα με την ηλεκτρική σκούπα. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved