To tip της μαμάς: Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον αφυγραντήρα για να είναι αποτελεσματικός

Ο αφυγραντήρας για να έχει καλή απόδοση χρειάζεται σωστό και τακτικό καθαρισμό.

To tip της μαμάς: Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον αφυγραντήρα για να είναι αποτελεσματικός
Bigstock

O αφυγραντήρας βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι κυρίως το χειμώνα και το φθινόπωρο.

Όμως, όπως κάθε συσκευή έτσι και ο αφυγραντήρας για να είναι αποτελεσματικός, χρειάζεται τακτικό καθάρισμα.

Καθαρισμός αφυγραντήρα

Ο καθαρισμός του αφυγραντήρα είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, πρέπει να τον καθαρίζετε με τον σωστό τρόπο και σε τακτική βάση για την αποφυγή εμφάνισης μούχλας ή δυσάρεστων οσμών.

afigradiras.jpg

Πόσο συχνά να καθαρίζετε έναν αφυγραντήρα

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζετε τον αφυγραντήρα ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης. Θα πρέπει να ελέγχετε το φίλτρο και τον κάδο για χνούδια, σκόνη και φυσικά για μούχλα. Εκτός από τον καθαρισμό, μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντικαθιστάτε το φίλτρο πιο συχνά κι ανάλογα τη μάρκα και το μοντέλο του αφυγραντήρα.

Καθαρισμός της εξωτερικής επιφάνειας

Η σκόνη που συχνά συσσωρεύεται στο εξωτερικό μέρος και στις γρίλιες εισαγωγής και εξαγωγής αέρα του αφυγραντήρα, μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη οσμή. Μια φορά λοιπόν στους έξι μήνες, καθαρίστε με ένα ελαφρώς υγρό πανί τα πλαστικά, εξωτερικά μέρη. Μπορείτε, επίσης, να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τις γρίλιες του αφυγραντήρα για να αφαιρέσετε τυχόν χνούδια και σκόνη.

Καθαρισμός του δοχείου συλλογής νερού

Δεν αρκεί να αδειάζετε το νερό από τον κάδο. Τουλάχιστον 2- 3 φορές το χρόνο καθαρίστε τον με ζεστό νερό και λίγο ήπιο σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι το εσωτερικό του δοχείου και ξεπλύντε με άφθονο νερό. Για να απολυμάνετε το δοχείο χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίσα μέρη αποσταγμένο λευκό ξίδι και νερό . Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί και τοποθετήστε το καθαρό και στεγνό δοχείο στον αφυγραντήρα. Αποφύγετε την χλωρίνη εκτός αν στις οδηγίες χρήσης αναφέρεται ότι επιτρέπεται η χρήση της.

Καθαρισμός των φίλτρων αέρα

Για να καθαρίσετε το φίλτρο του αφυγραντήρα, αφαιρέστε το και απομακρύνετε τη σκόνη, τα χνούδια και τυχόν σωματίδια με την ηλεκτρική σκούπα. Ορισμένα φίλτρα πλένονται , οπότε θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης της συσκευής. Αν δεν επιτρέπεται το πλύσιμο, τα φίλτρα θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες.

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση και αποθήκευση του αφυγραντήρα

Εάν αφήσετε τον αφυγραντήρα απενεργοποιημένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αποσυνδέστε τον και βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνός πριν τον αποθηκεύσετε.

Επίσης, καθαρίστε τον όπως αναφέραμε παραπάνω και αφήστε τον να στεγνώσει τελείως για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αποθηκεύεστε τη συσκευή σε δροσερό και ξηρό μέρος αφού την έχετε σκεπάσει ή τοποθετήσει σε χάρτινο κουτί.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved