Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις πρίζες και τους διακόπτες

Για να ασπρίσουν οι πρίζες και απομακρύνετε τυχόν βρομιές δοκιμάστε ορισμένα απλά tips.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις πρίζες και τους διακόπτες
Bigstock

Οι λευκοί διακόπτες και οι πρίζες συγκεντρώνουν βρομιά και σκόνη ενώ με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να κιτρινίζουν. Για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά χρησιμοποιώντας αν θέλετε, υλικά που έχετε σπίτι σας.

Πώς να καθαρίσετε τους διακόπτες με ασφάλεια

Πρώτα απ 'όλα, μη σκουπίζετε με υγρό πανί τις πρίζες. Το νερό μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Για να αποφύγετε ακόμη και τον κίνδυνο τραυματισμού, είναι καλύτερο να αποσυνδέσετε το ρεύμα από τις πρίζες και τους διακόπτες πριν αρχίσετε τον καθαρισμό.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα πινέλο για να απομακρύνετε πρώτα τη σκόνη από τις σχισμές και στη συνέχεια να συνεχίσετε το καθάρισμα.

patata-xriseis-4.jpg

Πατάτα

Ο χυμός πατάτας είναι ένας εξαιρετικός διαλύτης του λίπους και της βρωμιάς ενώ βοηθά και στην απομάκρυνση της κιτρινίλας από το πλαστικό. Κόψτε μια πατάτα στη μέση και τρίψτε την πάνω από το κάλυμμα της πρίζας ή του διακόπτη. Στη συνέχεια σκουπίστε καλά και περιμένετε να στεγνώσει πριν ενεργοποιήσετε το ρεύμα.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πηχτή πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Απλώστε την στην κιτρινισμένη πλαστική επιφάνεια και τρίψτε το απαλά με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγειρική σόδα και γυαλίστε την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα. Προσέξτε να μην εισχωρήσει σόδα στις οπές της υποδοχής.

Λευκό ξίδι

Το ξίδι όχι μόνο καθαρίζει αλλά και απολυμαίνει. Παράλληλα όμως, λευκαίνει …Μπορείτε να μουλιάσετε τα πλαστικά μέρη σε ξίδι αφού τα βγάλετε από τις πρίζες και τους διακόπτες. Για το μούλιασμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από ίσα μέρη ξίδι και νερό. Μετά από μία ώρα, τρίψτε με ένα σφουγγάρι για να διατηρηθούν καθαρά και λαμπερά κι αφού στεγνώσουν τοποθετείτε τις πρίζες και τους διακόπτες στη θέση τους.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Ασετόν

Το ασετόν αφαιρεί τις βρωμιές ακόμα και τα λίπη από τους διακόπτες. Χρειάζεται όμως προσοχή καθώς μπορεί να αποχρωματιστεί ο διακόπτης ή η πρίζα. Οπότε, δοκιμάστε σε μια πρίζα που είναι κρυμμένη πίσω από κάποιο έπιπλο κι αφού διαπιστώσετε ότι το χρώμα παραμένει αναλλοίωτο καθαρίστε και τις υπόλοιπες με ένα πανί μικροϊνών.

Οινόπνευμα

Αν θέλετε να καθαρίσετε τοπικά τον διακόπτη, χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα με λίγο οινόπνευμα. Περάστε προσεκτικά τα σημεία που θέλετε φροντίζοντας να μην πλησιάζετε στις τρύπες της πρίζας και γενικά η ποσότητα του οινοπνεύματος να μην είναι υπερβολική. Εννοείται ότι έχετε κατεβάσει το διακόπτη πριν ξεκινήσετε τον τοπικό καθαρισμό.

Πηγή: eng.obozrevatel.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved