Χριστόπουλος - Μπραντ: Ο γιος τους συνάντησε τον Άγιο Βασίλη και δεν ενθουσιάστηκε

Η αντίδραση του μικρού αγοριού δεν είναι ασυνήθιστη για παιδιά της ηλικίας του.

Χριστόπουλος - Μπραντ: Ο γιος τους συνάντησε τον Άγιο Βασίλη και δεν ενθουσιάστηκε

Τα παιδιά λατρεύουν τα Χριστούγεννα και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν πηγαίνουν σχολείο, τρώνε λαχταριστές λιχουδιές, παίρνουν δώρα, το σπίτι και οι δρόμοι είναι γεμάτα στολίδια και φώτα. Το γράμμα στον Άγιο Βασίλη αγαπημένη ιεροτελεστία και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη φιγούρα των παιδιών.

Όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις. Πολλά παιδιά τον φοβούνται όταν τον συναντήσουν και κρύβονται στην αγκαλιά των γονιών τους. Το ίδιο έκανε και ο μεγάλος γιος της Ανίτας Μπραντ και του Χάρη Χριστόπουλου. Ο Χρήστος βρέθηκε μία ανάσα από τον Άγιο Βασίλη προφανώς επειδή φοβήθηκε κρατά την μαμά του σφιχτά αγκαλιά. Μία φωτογραφία αναμνηστική, πάντως, τράβηξαν και η Ανίτα Μπραν έγραψε με χιουμοριστική διάθεση στην ανάρτησή της:

«Η πιο κοντινή μας φωτογραφία που έχουμε με τον Άγιο Βασίλη. Ίσως του χρόνου χαμογελάσουμε κιόλας».

annita-mprant.jpg

Γιατί πολλά παιδιά φοβούνται τον Άγιο Βασίλη;

Πολλά παιδιά στην ηλικία του Χρήστου φοβούνται τον Άγιο Βασίλη και σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν είναι παράξενο. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι για τα μικρά παιδιά ο Άγιος Βασίλης που βλέπουν από κοντά δεν παύει να είναι ένας άγνωστος, μεγαλόσωμος μάλλον άνθρωπος, με μακριά γένια και μουστάκια, που γελάει και φωνάζει.

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα εξηγεί στο Mothersblog.gr: «Όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικά να τον βλέπει στα παραμύθια με το καλοκάγαθο πρόσωπό του και διαφορετικά στην πραγματικότητα, με σάρκα και οστά, πολύ μεγαλύτερο από όσο περίμενε. Γι' αυτό καλό είναι να μην τα πιέζουμε να καθίσουν στα πόδια του για την γνωστή αναμνηστική φωτογραφία.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved