Το tip της μαμάς: Τρόποι να αξιοποιήσετε τα φύλλα από το κουνουπίδι

Την επόμενη φορά, πριν πετάξετε τα φύλλα από το κουνουπίδι, δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε με έναν από τους τρόπους που σας προτείνουμε.

 

Το tip της μαμάς: Τρόποι να αξιοποιήσετε τα φύλλα από το κουνουπίδι
Bigstock

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία ενώ αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης.

Tα 100 γραμμάρια περιέχουν 67 mg βιταμίνης C, 92 gr νερό, 2 gr αδιάλυτες φυτικές ίνες και 70 mg φολικό οξύ.

Χαρακτηριστική είναι η έντονη μυρωδιά του ειδικά μετά το μαγείρεμα και ίσως είναι ένας από τους λόγους που αρκετοί αποφεύγουν να το μαγειρεύουν.

kounoupidi-vrasimo-murwdia-1.jpg

Φύλλα από κουνουπίδι

Ακόμα κι αν βράζετε τα φύλλα με το κουνουπίδι, σπάνια τα τρώτε. Σωστά; Κι όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα αξιοποιήσετε. Όπως:

Σαλάτα

Αφού βράσετε τα φύλλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φτιάχνετε σαλάτα με ή χωρίς το κουνουπίδι. Τα σερβίρετε με λίγο λάδι, λεμόνι, αλάτι κι έχετε μια σαλάτα απλή, νόστιμη και θρεπτική. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε μια πράσινη σαλάτα με λάχανο, ρόκα, καρότο, μαρούλι.

Σούπα

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα σε μια σούπα λαχανικών. Για νοστιμιά και άρωμα προτιμήστε κουρκουμά, τζίντζερ και λίγο σκόρδο

Ντιπ τυριού

Πολτοποιήστε τα φύλλα μαζί με μερικές μπουκίτσες κουνουπιδιού και στη συνέχεια ανακατέψτε μαζί με τυρί κρέμα,μπούκοβο και γλυκιά πάπρικα.

In Organic Soil Grown Cauliflower .
Cauliflower in the vegetable garden .Cauliflower grows in organic soil in the garden on the vegetable area. Cauliflower head in natural conditions, close-upBigstock

Chips κουνουπιδιού

Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τα φύλλα κουνουπιδιού, πασπαλίστε τα με κάρυ, πιπέρι, πάπρικα ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας και ψήστε σε λαδόκολλα στον φούρνο.

Γέμιση για πίτα

Αν φτιάχνετε πίτα με χόρτα ή πρασόπιτα, ψιλοκόψτε τα φύλλα από κουνουπίδι και αναμείξτε τα στα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε επίσης να τα ζεματίσετε πρώτα ή τα σοτάρετε πριν τα βάλετε στη γέμιση.

Με πληροφορίες από thriftylesley.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved