To tip της μαμάς: Το trick για να φαίνεται πυκνό και πλούσιο το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πρόκειται για  ένα διακοσμητικό κόλπο, εύκολο κι απλό.

 

To tip της μαμάς: Το trick για να φαίνεται πυκνό και πλούσιο το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Christmas tree from Pampas grass and handmade presents packed in kraft paper Bigstock

Φέτος , οι στολισμοί για τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, κόντρα στον καιρό που κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει.

Το σήμα κατατεθέν του χριστουγεννιάτικου στολισμού είναι φυσικά το δέντρο με τις πολύχρωμες μπάλες και τα λαμπάκια που δίνουν μια έξτρα γιορτινή νότα.

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

Είτε το δέντρο σας είναι φυσικό είτε όχι, πιθανόν να θέλετε να φαίνεται πιο πυκνό και πλούσιο. Αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο με τα στολίδια και τα γκι που είναι κλασική επιλογή χρόνια τώρα αλλά και με τα φύλλα pampas.

https://www.instagram.com/p/Cz63ridNOTr/

Τι είναι τα φύλλα pampas ( pampas grass); Είναι ένα είδος ψηλού γρασιδιού με σκληρά φύλλα που καταλήγουν σε ένα άνθος που μοιάζει με πούπουλα. Πήρε το όνομά του από τα λιβάδια της Αργεντινής που ονομάζονται Πάμπες ενώ η επίσημη ονομασία του στα ελληνικά είναι Κορταδερία.

https://www.instagram.com/p/CHEyhGElibh/

Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά και διαφορετικά χρώματα καθώς κυριαρχεί ως τάση στην εσωτερική διακόσμηση αρκετά χρόνια οπότε ήταν θέμα χρόνου να διεκδικήσει και μια θέση στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Για το δέντρο θα επιλέξετε αποξηραμένο pampasε ενώ το φυσικό αντέχει στο βάζο ως και τρία χρόνια.

https://www.instagram.com/p/CWdZHdPFza4/

Επιλέξτε αυτά τα φουντωτά διακοσμητικά στις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο δέντρο σας και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία για να δείχνει πιο πλούσιο.

Μετά το τέλος των γιορτών μπορείτε να βάλετε το pampas grass σε βάζα ως διακοσμητικά. Να θυμάστε να το τινάζετε τακτικά γιατί συγκεντρώνει αρκετή σκόνη.

https://www.instagram.com/p/CHhW44GF4ID/

Αν δεν θέλετε να μαδάει, ψεκάστε το με λακ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved