Το tip της μαμάς: To έξυπνο κόλπο όταν στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες

Πώς θα δείχνει πιο εντυπωσιακό.

Το tip της μαμάς: To έξυπνο κόλπο όταν στολίζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες
Bigstock

Αν δεν έχετε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα tips που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα.

Θέση δέντρου

Επιλέξτε το σημείο που θα στήσετε και θα στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα πιο δημοφιλή σημεία είναι δίπλα στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Προτιμήστε να φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του δέντρου και να είναι σε σημείο που δεν θα εμποδίζει.

Φωτάκια

Αρχικά ελέγξτε αν λειτουργούν τα φωτάκια και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο δέντρο πριν τα στολίδια. Ξεκινήστε από τα την κορυφή και προς τα κάτω, είτε κάθετα είτε κάθετα αφήνοντας μια παλάμι περιθώριο ανάμεσα σε κάθε πλευρά.

Με αυτόν τον τρόπο δεν μπλέκονται τα φωτάκια με τα στολίδια κι αυτό βοηθά και στο ξεστόλισμα (θα έρθει κι αυτή η στιγμή).

stolismos-xristougenniatikou-dentrou.jpg

Μπάλες –στολίδια

Τοποθετήστε τις μεγάλες μπάλες, τις αγαπημένες σας ή τις πιο εντυπωσιακές σε περίοπτη θέση ξεκινώντας πάντα από τα κλαδιά που είναι χαμηλά. Τις μικρότερες μπάλες κρεμάστε τις προς την κορυφή του δέντρου ή σε σημεία που δεν είναι εμφανή. Κοινώς δώστε έμφαση στα σημεία του χριστουγεννιάτικου δέντρου που φαίνονται.

Επίσης, για να δείχνει πιο πλούσιο το στολισμένο δέντρο, τοποθετήστε στολίδια και στο εσωτερικό του, ανάμεσα στα κλαδιά. Καλό είναι να υπάρχει μια ομοιομορφία ή να συνδυάσετε δύο χρώματα αποφεύγοντας τις υπερβολές. Αυτό συνιστούν οι διακοσμητές, ωστόσο το δέντρο σας το στολίζετε όπως σας αρέσει.

xristougenniatiki-diakosmisi.jpg

Χριστουγεννιάτικο δέντρο : πρακτικές συμβουλές

  • Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράζει εξόδους του σπιτιού.
  • Αν στολίσετε «φυσικό» δέντρο προσέξτε να μην είναι ξεραμένο και προσπαθήστε να το διατηρείτε υγρό με συχνό πότισμα.
  • Εάν αγοράσετε τεχνητό δέντρο, βεβαιωθείτε πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.
  • Τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved