Το tip της μαμάς: Τακτοποιήστε τα συρτάρια της κουζίνας με τρία απλά βήματα

Αν επικρατεί ένας μικρός χαμός στα συρτάρια της κουζίνας σας, μάλλον ήρθε η ώρα να τα τακτοποιήσετε. 

Το tip της μαμάς: Τακτοποιήστε τα συρτάρια της κουζίνας με τρία απλά βήματα
Bigstock

Τα συρτάρια της κουζίνας συχνά μετατρέπονται σε αποθηκευτικό χώρο διαφόρων αντικειμένων, χρηστικών και μη.

Έτσι, ανάμεσα στις κουτάλες και τα ανοιχτήρια μπορεί να βρείτε αποδείξεις, λαστιχάκια ακόμα και αυτοκόλλητα των παιδιών.

Γι΄αυτό κι ένα ξεκαθάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και αναγκαίο.

Πώς θα το κάνετε; Με τρία απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Καθαρίστε τα συρτάρια

Μπορεί ως διαδικασία να φαντάζει χρονοβόρα αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βάλετε μια τάξη στα συρτάρια. Κάντε μια επιλογή όσων χρειάζεστε και όσων όχι, πετάξτε στην ανακύκλωση μαχαιροπίρουνα που δεν χρησιμοποιείτε και προμηθευτείτε κουτιά και διαχωριστικά. Αφού τα αδειάσετε, περάστε τα με ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίσουν.

Βήμα 2: Κατηγοριοποιείστε τα πράγματα

Τώρα που έχετε απαλλαγεί από ακρκετά πράγματα, ξεκινήστε να ομαδοποιείτε τα παρόμοια αντικείμενα. Μπορεί να είναι αποδείξεις, μπαταρίες, ανοιχτήρια διαφόρων μεγεθών.Τοποθετήστε όσα χρησιμοποιείτε συχνά στα πιο ψηλά συρτάρια για να μη χρειαστεί να σκύβετε.

Βήμα 3: Τακτοποιήστε τα

Στο τελευταίο στάδιο οργάνωσης των συρταριών, βοηθά σημαντικά η χρήση μικρών κουτιών για να βάζετε συνδετήρες, μπαταρίες ή μικροαντικείμενα που δεν θέλετε να είναι διάσπαρτα στα συρτάρια. Τα διαχωριστικά είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή για τα μαχαιροπούρινα ή τις κουτάλες, τις σπάτουλες ή άλλων αξεσουάρ μαγειρικής.

Αν τα συρτάρια της κουζίνας είναι λίγα, τότε, τακτοποιήστε μόνο όσα αντικείμενα χρησιμοποιείτε και τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα σε διακοσμητικά κουτιά. Φροντίστε μόνο να γράψετε τι περιέχουν για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.

Με πληροφορίες από το pods.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved