Μαρία Ηλιάκη: Μια μαμά με πολλή υπομονή - Τα στιγμιότυπα με την Κατερίνα

Η υπομονή είναι αρετή λέει ο σοφός λαός και είναι μια συμβουλή που δίνουν πολλές μαμάδες σε άλλες μαμάδες.

Μαρία Ηλιάκη: Μια μαμά με πολλή υπομονή - Τα στιγμιότυπα με την Κατερίνα

instagram @marakiiliaki

Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να γίνει μαμά θα πρέπει να έχει δουλέψει πολύ με την υπομονή της. Αν πάλι είναι η υπομονή είναι κάτι που τη χαρακτηρίζει από τα παιδικά της χρόνια, τότε σίγουρα θα απολαμβάνει στιγμές σαν και αυτές που έζησε η Μαρία Ηλιάκη στο σπίτι με την κόρη της.

Η Μαρία Ηλιάκη, αφιερώνει σχεδόν όλο τον χρόνο της στην Κατερίνα. Μάλιστα κάνουν πολλά πράγματα μαζί και γενικότερα φροντίζει να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις μέσα από τις δραστηριότητές τους. Χρόνο αφιέρωσε και το πρωί της Παρασκευής. Βλέπετε η παρουσιάστρια, αποφάσισε να δώσει στην Κατερίνα πηλό για να παίξει. Και ενώ κάποιος θα περίμενε να φτιάξει μικρές κατασκευές και διακοσμητικά -που για μια μαμά φαντάζουν αριστουργήματα, ακόμη και αν πρόκειται για μια μικρή μπαλίτσα- η Κατερίνα αποφάσισε να «μαγειρέψει» τον πηλό.

Με το «μαγειρέψει» εννοούμε ότι έβαλε τον πηλό σε ένα ποτήρι και άρχισε με ένα πινέλο να το ανακατεύει. Τι πιο φυσιολογικό για ένα μικρό παιδί που ενθουσιάζεται με όλες αυτές τις νέες υφές και η φαντασία του βρίσκεται σε κορύφωση.

«Τι κάνεις ακριβώς;», είπε η Μαρία Ηλιάκη στην Κατερίνα καθώς απαθανάτιζε τη στιγμή με το κινητό της.

«Μαγειρεύω!», απάντησε η Κατερίνα, κουνώντας το πινέλο μέσα στο ποτήρι.

«Μαγειρεύεις τον πηλό;», ρώτησε η μαμά Μαρία που έβλεπε τον πηλό να γίνεται... σούπα.

Αργότερα ακολούθησε ακόμη ένα insta story βίντεο με την Μαρία Ηλιάκη να λέει στην Κατερίνα... «Κατερινάκι μου τι ωραία που τα κάνεις;», δείχνοντας να εντυπωσιάζεται από τη δημιουργία της Κατερίνας. Όπου δημιουργία βάλτε και έναν «χαμό».

Ο διάλογος που ακολούθησε έπειτα μεταξύ τους; Ξεκαρδιστικός!

Κατερίνα: «Έλα, έλα!»

Μαμά Μαρία: «Δε μου λες, αυτά ποιος θα τα μαζέψει μετά;»

Κατερίνα: «Εγώ, βγάλτα έξω!»

Μαμά Μαρία: «Πού έξω;»

Κατερίνα: «Βγάλτο έξω να το κόψω καλά...»

Μαμά Μαρία: «Τον πηλό;»

Κατερίνα: «Ναι, κόψτο καλά...»

Μαμά Μαρία: «Εγώ θα τον κόψω;»

Κατερίνα: «Ναι, πάρε αυτό!»

Μαμά Μαρία: «Εμένα δεν μου πολύ-αρέσει αυτό το παιχνίδι...»

Όσο μαμά και κόρη είχαν αυτόν τον απολαυστικό διάλογο, η Κατερίνα έδινε βρεγμένο και σχεδόν λιωμένο πηλό στο χέρι της μαμάς Μαρίας που μονολογούσε... «Χμ... ωραία, πολύ ωραία... Όλο λάθος τώρα αυτό...».

Βλέπετε από το νερό και τον πηλό, που είχε βραχεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε, είχε δημιουργηθεί ένας μικρός χαμός στο τραπεζάκι που έπαιζαν.

Χαμός, που δεν συγκρίνεται βέβαια με την ευτυχία του παιδιού που απολαμβάνει το παιχνίδι του. Για εκείνο αυτό δεν είναι χαμός, είναι κάτι φυσιολογικό. Ένα φυσικό αποτέλεσμα μετά από μια διασκεδαστική δραστηριότητα που το έκανε να πιάσει νερό, πηλό, πινέλα και άλλα υλικά για να περάσει λίγο χρόνο με τη μαμά.

https://www.instagram.com/reel/CvhS04Co37Y/

Μπορεί η Μαρία Ηλιάκη να έβγαλε πανάκια και σφουγγαρίστρα μετά για να μαζέψει τα υλικά που χρησιμοποίησε η Κατερίνα για να «μαγειρέψει» και να κόψει τον πηλό της, όμως άξιζε τον κόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved