Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα είδη υγιεινής

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά το μπάνιο και κυρίως τα είδη υγιεινής.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε σωστά τα είδη υγιεινής
Bigstock

Το μπάνιο λόγω της καθημερινής χρήσης του χρειάζεται καλό καθάρισμα και απολύμανση. Ειδικά η τουαλέτα, ο νιπτήρας και το ντους ή η μπανιέρα συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια και μικρόβια, γι΄αυτό και ο καθαρισμός τους πρέπει να είναι σχολαστικός.

Ντουζιέρα και μπανιέρα

Δεν είναι μόνο τα άλατα που συγκεντρώνονται σε πολλά σημεία της μπανιέρας αλλά και του ντους. Η μούχλα είναι εξίσου συνηθισμένη όπως και τα υπολείμματα σαπουνιού ή κρεμοσάπουνου. Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, αδειάστε την μπανιέρα και ψεκάστε με ξίδι και νερό. Επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε πρώτα μαγειρική σόδα και στη συνέχει να ρίξετε λευκό ξίδι. Τρίψτε καλά με μια σκληρή βούρτσα, ξεπλύντε με άφθονο νερό και επαναλάβετε. Σκουπίστε καλά το μπάνιο ή τη ντουζιέρα πριν τοποθετήσετε αφρόλουτρα και σαμπουάν.

Επίσης, μην ξεχνάτε το τηλέφωνο μπάνιοθ – ντουζ. Ρίξτε άφθονη ποσότητα λευκού ξιδιού σε μια πλαστική σακούλα παντοπωλείου (αρκετή για να βυθιστεί πλήρως το τηλέφωνο του ντους) και δέστε προκειμένου να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Όταν το βγάλετε από τη σακούλα, ξεπλύντε το με άφθονο νερό.

tampleta-gia-toualeta.jpg

Τουαλέτα

Δεν αρκεί να περνάτε με καθαριστικό ή χλωρίνη το καπάκι της τουαλέτας. Θα πρέπει να την καθαρίζετε και εσωτερικά καθώς τα μικρόβια και τα βακτήρια καραδοκούν. Τι να κάνετε; Κι σε αυτή την περίπτωση το ξίδι είναι πολύτιμος βοηθός σας. Ρίξτε ξίδι στο εσωτερικό της τουαλέτας και τρίψτε είτε με το πιγκάλ είτε με μια σκληρή βούρτσα. Επίσης, μια παλιά οδοντόβουρτσα θα βοηθήσει να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία. Και η χλωρίνη βοηθά, αρκεί να την αφήσετε να δράσει για 10- 15 λεπτά.

Close Up Hand Cleaning White Acrylic Bath. Cleaning Service. Croped Hands Wearing Yellow Protect Glo

Νιπτήρας

Η καλύτερη συμβουλή για να καθαρίσετε τον νιπτήρα μπάνιου είναι το λευκό ξίδι και η μαγειρική σόδα καθώς και τα απολυμαντικά μαντηλάκια. Αν χρησιμοποιείτε πανάκια είναι πιθανόν να μεταφέρετε τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.

Η μέθοδος είναι απλή: Ρίχνετε σε ένα πανί λίγο ξίδι και το τυλίγετε γύρω από τη βρύση και τα πόμολα. Το αφήνετε για 15- 20 λεπτά και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι τρίβετε και ξεπλένετε με νερό.

Όπως βλέπετε η καθαριότητα των ειδών υγιεινής του μπάνιου δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ειδικά όταν γίνεται συχνά. Με αυτό τον τρόπο, τα διατηρείτε καθαρά χωρίς μικρόβια.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved