Tips για μαμάδες: Πώς θα εξαφανίσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα σεντόνια

Τρόποι για να εξαφανίσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα σεντόνια.

Tips για μαμάδες: Πώς θα εξαφανίσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα σεντόνια
Γυναίκα στρώνει το κρεβάτι με λευκά σεντόνια. Bigstock

Τα σεντόνια, κι όχι μόνο τα λευκά, συχνά κιτρινίζουν σε ορισμένα σημεία και οι λεκέδες αυτοί δεν φεύγουν με το πλύσιμο.

Ας δούμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα σεντόνια σας.

Σωστό πλύσιμο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να αποφύγετε δυσάρεστες κίτρινους λεκέδες, θα πρέπει να πλένετε τα σεντόνια με κρύο νερό σε θερμοκρασία 30°. Στη συνέχεια, να τα απλώνετε στον ήλιο αποφεύγοντας το στεγνωτήριο.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό καθαριστικό

Λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Έχει απολυμαντικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων. Στύψτε δύο λεμόνια και ανακατέψτε τον χυμό με ένα λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τον λεκέ του σεντονιού για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύντε το και απλώστε το στον ήλιο.

Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Το λεμόνι από μόνο του είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα με τη μαγειρική σόδα. Σε μια λεκάνη, αναμείξτε το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού με δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Προσθέστε άφθονο ζεστό νερό και μουλιάστε τους κίτρινους λεκέδες του σεντονιού για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύντε το με απορρυπαντικό προσθέτοντας δύο επιπλέον κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

lefko-ksidi.jpg

Tο ξίδι μαζί με τη μαγειρική σόδα αφαιρούν και τους πιο δύσκολους λεκέδες

Λευκό ξίδι

Με το λευκό ξίδι μπορείτε να επαναφέρετε τη λευκότητα των σεντονιών σας που έχουν κίτρινους λεκέδες. Τοποθετήστε τα σεντόνια στον κάδο του πλυντηρίου με το συνηθισμένο απορρυπαντικό αλλά προσθέστε μισό με ένα φλιτζάνι ξίδι. Στην αρχή, θα νιώσετε μια πολύ έντονη μυρωδιά. Ωστόσο, θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσουν τα σεντόνια.

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Ετοιμάστε ένα μείγμα με ξίδι και μαγειρική σόδα και πασπαλίστε το στους κίτρινους λεκέδες. Αφήστε το σεντόνι στον ήλιο για δύο ώρες. Με τον καιρό, θα δείτε πώς οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Με πληροφορίες από το amansiondelasideas.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved