To tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε τα ζυμαρικά που έχετε βράσει

Χρήσιμες συμβουλές για να αποθηκεύετε τα ζυμαρικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

To tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε τα ζυμαρικά που έχετε βράσει
Bigstock

Αν βράσατε περισσότερα ζυμαρικά απ΄όσα θέλατε δεν χρειάζεται να τα καταναλώσετε μόνο και μόνο για να μην τα πετάξετε.

Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Με τον τρόπο αυτό και περιορίζετε τη σπατάλη φαγητού κι εξασφαλίζετε ένα γεύμα για μια μέρα που δεν έχετε μαγειρέψει.

Fettuccine Pasta In Pan Cooking In Boiling. Top View. Place For Text.

Πώς αποθηκεύονται τα μακαρόνια στο ψυγείο

Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή:

  • Κρυώνετε τα ζυμαρικά με νερό ( όχι ζεστό ή χλιαρό).
  • Τα σουρώνετε καλά ώστε να φύγουν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτετε ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  • Τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Όταν θελήσετε να καταναλώσετε τα ζυμαρικά, βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε τα μέσα για λίγα λεπτά.
  • Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι βρασμένα, μπορείτε να τα σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή με λίγο τυρί.
a young woman with a plate of pasta
Bigstock

Μυστικά για τέλεια ζυμαρικά

  • Για κάθε κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε αλάτι (αν και οι απόψεις διίστανται) αλλά όχι λάδι.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινούν να βράζουν. Είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους στην αρχή πριν απελευθερωθεί το άμυλο στο νερό.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό. Περιέχει το απαραίτητο άμυλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη σάλτσα.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε. Η μόνη φορά που πρέπει να το κάνετε είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα.

Με πληροφορίες από το bhg.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved