To tip της μαμάς: Τι να κάνετε για να μη γλιστράνε τα καινούργια σας παπούτσια

Αν τα παπούτσια που αγοράσατε, γλιστράνε όταν τα φοράτε, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά tips που σας προτείνουμε.

To tip της μαμάς: Τι να κάνετε για να μη γλιστράνε τα καινούργια σας παπούτσια
Tips για να μη γλιστράνε τα καινούργια σας παπούτσια. Bigstock

Όταν αγοράζετε καινούργια παπούτσια, μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα μικρό πρόβλημα τις πρώτες μέρες που τα φοράτε.

Συνήθως γλιστράτε, ειδικά αν τα παπούτσια είναι ψηλοτάκουνα, με αποτέλεσμα να μη νιώθετε ασφάλεια.

Η λύση φυσικά είναι να αλλάξετε το τακούνι ή να προσθέσετε αντιολισθητικό πάτο. Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν είναι εφικτό;

Οι εναλλακτικές που έχετε είναι οι εξής:

Γυαλόχαρτο

Αν έχετε στο σπίτι γυαλόχαρτο, τρίψτε τον πάτο αλλά και το τακούνι των παπουτσιών σας με αυτό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες των τακουνιών, γιατί συνήθως οι γυναίκες γλιστράνε γιατί το τακούνι δεν εφάπτεται σωστά στο δάπεδο.

Λίμα νυχιών

Αν δεν έχετε γυαλόχαρτο, η λίμα νυχιών θα σας φανεί χρήσιμη. Χρησιμοποιήστε τη ακριβώς όπως το γυαλόχαρτο τρίψτε δηλαδή τα σημεία του παπουτσιού που έρχονται σε επαφή με το πάτωμα.

Λακ

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε το τακούνι αλλά και τη σόλα του καινούργιου σας παπουτσιού με λακ. Αφήστε τη να στεγνώσει για μισό λεπτό και φορέσετε τα παπούτισα σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λύση είναι προσωρινή και θα απαιτήσει εκ νέου ψεκασμό της λακ καθώς φεύγει γρήγορα.

Κολλητική ταινία

Αν το τακούνι είναι τετράγωνο και ψηλό μπορείτε να κολλήσετε ένα μικρό κομμάτι χάρτινης κολλητικής ταινίας. Με αυτό τον τρόπο το παπούτσι θα είναι πιο σταθερό και δεν γλιστράει.

Πατάτα

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή της πατάτας. Κόψτε την στη μέση και με το ένα κομμάτι περάστε τόσο το τακούνια όσο και τις σόλες των καινούργιων παπουτσιών. Αφήστε να στεγνώσουν τα υγρά τις πατάτας κι αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από το wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved