3 τρόποι να βγάλετε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια

Εύκολοι τρόποι να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τα κεράσια αν δεν έχετε ειδικό εξάρτημα.

3 τρόποι να βγάλετε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια

Τρεις εύκολοι τρόποι να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τα κεράσια.

Bigstock

Τα κεράσια είναι νόστιμα, υγιεινά και τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα, με βρόμη και γιαούρτι για πρωινό ή να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές για νόστιμα και υγιεινά σνακ.

7 λόγοι για να τρώτε κεράσια -Τα οφέλη για την υγεία και τη διαχείριση του σωματικού βάρους

Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να ξέρετε πώς να αφαιρείτε τα κουκούτσια εύκολα και γρήγορα. Οι τρόποι είναι πολλοί και εμείς παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους πέντε πιο αποτελεσματικούς.

Η μέθοδος με το ξυλάκι

Κρατήστε το κεράσι με τον αντίχειρα και τον δείκτη. Με ένα ξυλάκι καρφώστε απλά το κεράσι κάθετα από την πάνω προς την κάτω πλευρά. Εάν δυσκολεύστε να κρατήσετε το κεράσι σταθερό, στερεώστε το στο στόμιο ενός γυάλινου μπουκαλιού σόδας ή άλλου αναψυκτικού.

Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα κεράσια για περισσότερες μέρες

Με συνδετήρα

Πάρτε ένα συνδετήρα και ανοίξτε τον σε σχήμα «S». Καρφώστε τη μία πλευρά στο σημείο που βρίσκεται το κουκούτσι και γυρίστε το μέχρι να το νιώσετε να ξεκολλάει από τη σάρκα του κερασιού και έπειτα τραβήξτε το για να το αφαιρέσετε.

Με καλαμάκι

Βάλτε το κεράσι στο στόμιο ενός γυάλινου μπουκαλιού και καρφώστε ένα καλαμάκι κάθετα. Πιέστε τη σάρκα μέχρι να βγει το κουκούτσι από την κάτω πλευρά και να πέσει μέσα στο μπουκάλι.

Παγωτό κεράσι με τρία υλικά – Λαχταριστό και πανεύκολο

Με έναν από τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια πολύ εύκολα. Φυσικά υπάρχουν και άλλο τρόποι ίσως πιο χρονοβόροι, όπως με ένα μαχαίρι, ανοίγοντας το κεράσι στη μέση και αφαιρώντας το κουκούτσι με το χέρι ή το μαχαίρι. Τις παραπάνω πάντως μεθόδους αξίζει να τις δοκιμάσετε ειδικά, εάν θέλετε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού κεράσι, μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό που θα χρειαστείτε μεγάλη ποσότητα απύρηνων κερασιών.

Tips για μαμάδες: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τον λεκέ από κεράσια

Με πληροφορίες από chelanfresh.com

*πρώτη δημοσίευση 15-07-2023 / ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved