Tips για μαμάδες: Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλετε τα κουκούτσια από το καρπούζι

Έτσι θα βγάλετε τα κουκούτσια από το καρπούζι εύκολα και γρήγορα.

Tips για μαμάδες: Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλετε τα κουκούτσια από το καρπούζι
Bigstock

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και όχι άδικα. Είναι νόστιμο, γλυκό, ζουμερό και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καύσωνα. Επίσης, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Τα οφέλη του καρπουζιού στην υγεία μικρών και μεγάλων

Το καρπούζι έχει μόλις 46 θερμίδες ανά μερίδα (περίπου ένα φλιτζάνι) και είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, βιταμίνες και άλλα συστατικά. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το καρπούζι αξίζει μία θέση στη διατροφή μας το καλοκαίρι γιατί:

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, λυκοπένιο και καρετονοειδή

Μία μερίδα καρπουζιού περιέχει περίπου το 21% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, περιέχει λυκοπένιο, μία αντιοξειδωτική ουσία η οποία καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, διαφόρους τύπους καρκίνου, οστεοπόρωση, προβλήματα όρασης κ.α.. Υψηλή είναι η περιεκτικότητα του καρπουζιού και σε καρετονοειδή, τα οποία μετατρέπονται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, μία απαραίτητη βιταμίνη για την υγεία των ματιών και όχι μόνο.

karpouzi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Juja Han

Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 92%

Το καλοκαίρι η ανάγκη για ενυδάτωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και το καρπούζι την καλύπτει και με το παραπάνω. Υπολογίζεται ότι η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό αγγίζει το 92% και θεωρείται ένα υγιεινό και σούπερ ενυδατικό σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του εντέρου και συμβάλουν στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Πώς θα αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι εύκολα και γρήγορα

Το καρπούζι είναι ένα ιδανικό σνακ για μεγάλους και παιδιά και το μόνο μπελαλίδικο είναι η αφαίρεση των κουκουτσιών. Τα κουκούτσια είναι πολλά σε όλη την περιοχή της σάρκας του, σύμφωνα όμως με τους experts υπάρχει τρόπος να τα αφαιρέσουμε εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο!

Δείτε το βίντεο από την expert Poonam παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved