Μαμά και διατροφή: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως αβοκάντο κάθε μέρα

Αξίζει να βάλεις το αβοκάντο στην καθημερινή σου διατροφή και οι λόγοι είναι περισσότεροι από ένας.

Μαμά και διατροφή: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως αβοκάντο κάθε μέρα

Γυναίκα κρατά ένα αβοκάντο μπροστά από το πρόσωπό της.

Bigstock

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα των τελευταίων ετών. Ο λόγος; Η υψηλή διατροφική του αξία και οι δεκάδες τρόποι με τους οποίους μπορείς να το εντάξεις στη διατροφή σου. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά και θεωρείται ένα super food που αξίζει μία θέση στην καθημερινή σου διατροφή.

Γιατί αξίζει να τρως αβοκάντο κάθε μέρα

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Η υγεία του εντέρου είναι καθοριστική για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Το αβοκάντο είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και λιπαρών οξέων, συστατικά που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους

Μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients έδειξε ότι η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει τις πιθανότητες για αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα. Επίσης, άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of American Heart Association έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν ένα αβοκάντο την ημέρα για έξι μήνες παρατήρησαν μείωση του σπλαχνικού τους λίπους.

avocado-ofeli.jpg

Γυναίκα καθαρίζει το αβοκάντο πάνω σε ξύλο κοπής.

Bigstock

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Για να μειώσεις τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων είναι σημαντικό να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και μονοακόρεστα λιπαρά. Το αβοκάντο περιέχει όλα τα παραπάνω και η κατανάλωσή του φαίνεται να ωφελεί και την καρδιαγγειακή υγεία, όπως έδειξε και έρευνα στο του 2022 στο Journal of the American Heart Association.

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία

Το αβοκάντο περιέχει μία ένωση, τη λουτεΐνη η οποία θεωρείται ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου.

Έρευνα του 2021 έδειξε ότι τα ηλικιωμένα άτομα που τρώνε αβοκάντο ή γουακαμόλε είχαν σημαντικά υψηλότερα σκορ στα γνωστικά τους τεστ.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved