Tips για μαμάδες: Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό

Πώς να πλένετε τα μαγιό για να μη ξεχειλώσουν.

Tips για μαμάδες: Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό

Πώς να πλένετε σωστά τα μαγιό σας.

Bigstock

Τα μαγιό χρειάζονται καλό πλύσιμο μετά το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα.

Αυτό το γνωρίζετε, ωστόσο εκείνο που πιθανόν αγνοείτε είναι με ποιο τρόπο δεν θα ξεχειλώσουν, διατηρώντας την ελαστικότητα αλλά και το χρώμα τους.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των μαγιό:

Πλένονται τα μαγιό στο πλυντήριο;

Η σύντομη απάντηση είναι: εξαρτάται. Στην ετικέτα των περισσότερων μαγιό αναγράφεται πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο καθώς τα χρώματα διατηρούν τη ζωντάνια τους και τα μαγιό δεν χάνουν τη φόρμα του.

Ωστόσο, αρκετές εταιρίες μαγιό τα τελευταία χρόνια έχουν λανσάρει μοντέλα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε ήπιο πρόγραμμα. Οπότε, πριν αγοράσετε το επόμενο μαγιό σας ελέγξτε και την ετικέτα για να γνωρίζετε αν μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο ή μόνο στο χέρι.

]

\

Και τα παιδικά μαγιό τα πλένετε με νερό και λίγο απορρυπαντικό.

Bigstock

Πρέπει να χρησιμοποιήσω μαγειρική σόδα;

Εάν το μαγιό απαιτεί πλύσιμο στο χέρι, η μαγειρική σόδα είναι ένα τέλειο προϊόν για χρήση.

Ο Tyler Mulholland, επικεφαλής πωλήσεων ρούχων για την REI, αποκαλεί τη μαγειρική σόδα «εξαιρετικό μέσο καθαρισμού όλων των τύπων μαγιό». Συνιστάται η χρήση μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας για να «φωτίσει», «φρεσκάρει», «αφαιρέσει τις οσμές» και να «δώσει νέα ζωή» στα ρούχα. Απλώς γεμίστε μια μικρή λεκάνη με δροσερό νερό, προσθέστε τη μαγειρική σόδα, αφήστε το μαγιό σας να μουλιάσει, ξεπλύνετε το και κρεμάστε το για να στεγνώσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνω το μαγιό;

Η χρήση ήπιου ή και καθόλου απορρυπαντικού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το μαγιό σας. Σύμφωνα με το today.com το ιδανικό είναι να ξεπλένετε το μαγιό σας μόνο με άφθονο κρύο νερό.

Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του ίδιου μαγιό περισσότερες από μία φορές σε 24 ώρες. Όταν το μαγιό εναλλάσσεται , όχι μόνο προλαβαίνει να στεγνώσει καλά αλλά επιπλέον δεν φθείρεται από τη συνεχή χρήση του.

Με πληροφορίες από το today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved