Tips για μαμάδες: Αυτά τα λάθη κάνετε και ξεχειλώνουν τα μαγιό

Να τι να αποφύγετε για να μην ξεχειλώνουν τα μαγιό σας.

Tips για μαμάδες: Αυτά τα λάθη κάνετε και ξεχειλώνουν τα μαγιό
Bigstock

Τα μαγιό είναι το must have item της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Το φοράμε κάθε μέρα όλη μέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών και πολλές φορές παρατηρούμε στο τέλος του καλοκαιριού ότι έχει φθαρεί και ξεχειλώσει.

Ασφαλώς και σε αυτό παίζει ρόλο η ποιότητα του υφάσματος, αλλά ανεξάρτητα από αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζουμε και να τα πλένουμε σωστά. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι μπορεί να ξεχειλώσουν στο τέλος του καλοκαιριού αυτό μπορεί να προκύψει από την κακή καθημερινή χρήση. Μήπως κάνετε λοιπόν και εσείς τα παρακάτω λάθη;

Τα πλένετε με ζεστό νερό

Τα μαγιό πρέπει να πλένονται με κρύο νερό πάντα και όχι ζεστό. Πολλοί τα πλένουν με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα η θερμότητα και το έντονο τρίψιμο να τα ξεχειλώνουν.

Δείτε πώς θα πλύνετε τα μαγιό σωστά βήμα-βήμα εδώ.

pluismo-magio-3.jpg

Τα απλώνετε τον ήλιο

Εκτός και αν υπάρχει λόγος που θέλετε να στεγνώσουν πολύ γρήγορα, καλό είναι να μην τα βάζετε στο στεγνωτήριο ή στον ήλιο. Αντιθέτως, προτιμήστε να τα απλώσετε στη σκιά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.

Δεν τα προσέχετε όταν κάθεστε

Τα μαγιό είναι ευαίσθητα και όπως χρειάζονται προσοχή κατά το πλύσιμο, το ίδιο ισχύει και τη χρήση. Προσοχή λοιπόν όταν κάθεστε στην παραλία ή την πισίνα και ειδικά όταν η παραλία έχει βότσαλα ή στις τραχιές άκρες της πισίνας.

Χρησιμοποιείτε μόνο ένα

Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση του ίδιου μαγιό περισσότερες από μία φορές σε διάστημα ενός 24ώρου. Καλό είναι να προμηθευτείτε και με ένα δεύτερο για να έχετε να αλλάζετε και να χρησιμοποιείτε το κάθε ένα από αυτά σωστά.

Δεν τα ξεπλένετε από το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας

Είτε κάνετε μπάνιο στη θάλασσα, είτε στην πισίνα μετά τη βουτιά σας καλό είναι ξεπλυθείτε με άφθονο νερό όχι μόνο για να ξεπλύνετε το χλώριο ή το αλάτι από το δέρμα σας, αλλά και από το μαγιό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved