Tips για μαμάδες: Πώς να πλένετε τα μαγιό σωστά χωρίς να τα καταστρέφετε

Έτσι θα πλύνετε τα μαγιό στο χέρι σε πέντε βήματα.

Tips για μαμάδες: Πώς να πλένετε τα μαγιό σωστά χωρίς να τα καταστρέφετε
Bigstock

Το μαγιό είναι το must item της καλοκαιρινή γκαρνταρόμπας και από εκείνα που μπορούμε να φοράμε κάθε μέρα, όλη μέρα. Η έκθεση στη θάλασσα, στην πισίνα και την άμμο, κάνει απαραίτητο το πλύσιμο του αν όχι σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το τόσο συχνό πλύσιμο από την άλλη, επιταχύνει τη φθορά του ρούχου. Ή μήπως όχι;

Το μυστικό είναι να ξέρετε πώς να πλύνετε τα μαγιό σωστά.

Μπορείτε να βάλετε το μαγιό στο πλυντήριο ρούχων;

Εξαρτάται. Οι οδηγίες πλύσεις αναγράφονται στην ετικέτα. Σύμφωνα με τους cleaning experts, ωστόσο, η πλύση του πλυντηρίου καταστρέφει το ύφασμα και αρκετοί είναι αυτοί που προτείνουν το πλύσιμο στο χέρι. Το πλύσιμο στο χέρι διασφαλίζει επίσης ότι το ρούχο δεν θα ξεθωριάσει και δεν θα ξεχειλώσει.

Να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, ναι ή όχι;

Η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην καθαριότητα του σπιτιού και των ρούχων. Σε προηγούμενα άρθρα μας σας έχουμε δείξει τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις της και το πλύσιμο των μαγιών είναι ακόμα μία.

Τι να κάνετε:

Γεμίστε τον νιπτήρα με κρύο νερό και ρίξτε μέσα μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Βάλτε το μαγιό μέσα για λίγη ώρα, ξεπλύνετε καλά και αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο.

Πώς να πλένετε τα μαγιό σε λίγα βήματα

Από τα βασικά tips για αποτελεσματικό καθάρισμα και προστασία του ρούχου είναι το χλιαρό νερό και η χρήση του απορρυπαντικού με φειδώ.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

Βήμα 1ο

Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό. Βάλτε μέσα λίγο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι και ανακατέψτε.

Βήμα 2ο

Βάλτε το μαγιό στη λεκάνη και βυθίστε το για να βραχεί καλά. Τρίψτε το ελαφρά και με προσοχή για να μην το ξεχειλώσετε. Αφήστε το για λίγη ώρα να μουλιάσει.

Βήμα 3ο

Βγάλτε το από τη λεκάνη, αδειάστε το νερό με το απορρυπαντικό και γεμίστε ξανά με καθαρό νερό βρύσης (χλιαρό ή κρύο). Βυθίστε το ξανά μέσα και κάντε απαλές κινήσεις για να το ξεπλύνετε από το απορρυπαντικό.

Βήμα 4ο

Βγάλτε ξανά το μαγιό από τη λεκάνη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό. Πιέστε το με την παλάμη σας σε όλα τα σημεία για να το στραγγίξετε.

Βήμα 5ο

Απλώστε το σε ένα σκιερό μέρος στο μπαλκόνι σας ή εναλλακτικά, απλώστε μία καθαρή πετσέτα, βάλτε το πάνω και τυλίξτε την πετσέρα σε ρολό με το ρούχο προς τα μέσα. Αποφύγετε να το απλώσετε στην ήλιο, καθώς ενδέχεται να ξεθωριάσει το χρώμα του πιο γρήγορα.

Με πληροφορίες από today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved