Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να κόβετε τα ντοματίνια πριν τα ψήσετε στον φούρνο

Πριν βάλετε τα ντοματίνια στον φούρνο, κόψτε τα στη μέση. 

Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να κόβετε τα ντοματίνια πριν τα ψήσετε στον φούρνο

Τα ψητά ντοματίνια καλό είναι να τα κόβετε στη μέση.

Bigstock

Τα ντοματίνια καταναλώνονται όλες τις εποχές του χρόνου όμως το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, όπως και οι ντομάτες.

Είναι γλυκά στη γεύση και τρώγονται σκέτα, σε σαλάτες , σε σάλτσες, ως συνοδευτικά αλλά και ψητά.

Ψητά ντοματίνια

Πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας σας, τα ντοματίνια στον φούρνο είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο σας.

Ωστόσο, πριν τα βάλετε στον φούρνο καλό είναι τα κόψετε στη θέση προκειμένου να τον διατηρήσετε καθαρό.

Οι ντομάτες περιέχουν κατά 95% νερό και το μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο. Με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον φούρνο, το εσωτερικό της ντομάτας γεμίζει με ατμό, ο οποίος λόγω της πίεσης, διαστέλλεται με αποτέλεσμα το εσωτερικό του φούρνου να γεμίσει πιτσιλιές ντομάτας.

Για να το αποφύγετε, κόψτε τις ντομάτες και στην προκειμένη περίπτωση τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Επίσης, μπορείτε να χαράξετε τα ντοματίνια με ένα μαχαίρι ώστε να φεύγει ο ατμός.

Εναλλακτικά, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και λίγο πριν τα βγάλετε από τον φούρνο, αφαιρέστε το για να πάρουν χρώμα τα ντοματίνια.

pennes-me-ntomatinia.jpg

Ντοματίνια ως συνοδευτικό

Τα ψητά ντοματίνια μπορούν να γίνουν η βάση μιας νόστιμης σάλτσας για τα ζυμαρικά σας ή τα κρεατικά σας.

Αν πάλι τα προτιμάτε ολόκληρα σε σάλτσα, σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή:

Υλικά:

  • 1 πακέτο πέννες
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 ντοματίνια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    Βράστε τις πέννες σας σύμφωνα με το πακέτο και αφήστε τις στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέστε τα ντοματίνια ολόκληρα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  • Αφήστε να να ροδίσουν, όχι να λιώσουν τα ντοματίνια, για 6-8 λεπτά. Μόλις χυλώσει η σάλτσα σας, ρίξτε μέσα τις πέννες που βράσατε στην αρχή.
  • Ανακατέψτε και ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω.

Με πληροφορίες από το tastingtable.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved