H μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια που έγινε viral στο TikTok τώρα και στην υγιεινή της εκδοχή

Τρεις κινήσεις θα σας κάνουν να απολαύσετε αυτή τη μακαρονάδα χωρίς ενοχές.

H μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια που έγινε viral στο TikTok τώρα και στην υγιεινή της εκδοχή

Όλα ξεκίνησαν όταν η food blogger από τη Φινλανδία, Jenni Häyrinen, δημοσίευσε βίντεο που έδειχνε τα συστατικά και τη διαδικασία της πιο viral συνταγής. Mετά την πρώτη ανάρτηση η συνταγή για ζυμαρικά με φέτα, ντοματίνια και ελαιόλαδο ανέβηκε σε χρόνο dt στην κορυφή των τάσεων του TikTok ενώ (κρατηθείτε) η ζήτηση για φέτα αυξήθηκε κατά 200%.

Κάπως έτσι το #ViralBakedFetaPasta άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου και οι χρήστες έφτιαχναν αυτή την εύκολη συνταγή και δημοσίευαν με τη σειρά τους, τα δικά τους βίντεο. Ωστόσο, κάποιοι όσο και αν ήθελαν να την απολαύσουν, σκέφτονταν τις θερμίδες. Μακαρόνια, φέτα, ελαιόλαδο. Όσοι ξέρουν από θερμίδες γνωρίζουν ότι μία μερίδα μακαρόνια έχει 157 θερμίδες, 100 γραμμάρια φέτα έχουν 263 θερμίδες και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 310 θερμίδες. Αν προσθέσει κανείς όλες αυτές τις θερμίδες θα έχει το αποτέλεσμα των 730 θερμίδων. Δεν τις λες και λίγες!


https://www.instagram.com/p/CLFo4j0FCNd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Aliza Friedlander θέλοντας να απολαύσει χωρίς ενοχές αυτή τη viral συνταγή αποφάσισε να αλλάξει τρία πράγματα, κάνοντάς τη πιο υγιεινή και φυσικά με λιγότερες θερμίδες.

Πώς θα κάνετε ποιο υγιεινή αυτή τη συνταγή;

Ανταλλάξτε τα ζυμαρικά με noodles από λάχανο

Αντί για μακαρόνια χρησιμοποιήστε noodles από λάχανο ή από κολοκύθι.

Αφαιρέστε τη φέτα και δημιουργήστε μια σος πρωτεϊνης

Αν θέλετε να ανταλλάξετε τη φέτα (και τρώτε κρέας) μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο φαγητό απλά χρησιμοποιώντας κοτόπουλο. Έτσι στο πυρέξ σας αντί να βάλετε φέτα, βάλτε στήθος κοτόπουλο και ψήστε. Έπειτα όταν είναι έτοιμο, πιέστε με ένα πιρούνι τα ντοματίνια με το κοτόπουλο ώστε να ετοιμάσετε τη δική σας ξεχωριστή σάλτσα και φυσικά με λιγότερες θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου ζυμαρικά (ακόμη και φυτικά) ψήστε λαχανικά της αρεσκείας σας. Καρότα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πολύχρωμες πιπεριές.

Μα δεν θυμίζει σε τίποτε το Φέτα - Ντοματίνια - Μακαρόνια


https://www.instagram.com/p/CfI96Bfgc5x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σίγουρα ναι! Η αυθεντική συνταγή θέλει μέσα φέτα, ντοματίνια και μακαρόνια. Αλλά βλέποντας μετά από 1,5 περίπου χρόνο τις παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί, η Aliza αποφάσισε να δοκιμάσει τη δική της εκδοχή (αυτή με τα πολλά λαχανικά) και ξετρέλανε τα μικρά της. Έτσι μείωσε τις θερμίδες των ζυμαρικών και της φέτας, πρόσθεσε κοτόπουλο και φυσικά πολύχρωμες πιπεριές μαζί με άλλα διάφορα λαχανικά.

Αν είσαι πολυάσχολη μαμά τότε αυτή τη συνταγή θα πρέπει να τη δοκιμάσεις. Θα κάνεις τα μικρά σου να φάνε λαχανικά και μάλιστα με ευχαρίστηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved