Tips για μαμάδες: Έτσι θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από στυλό και μαρκαδόρους

  • Εξαφανίστε τους λεκέδες απο στυλό στα ρούχα με χλιαρό γάλα
  • Εξαφανίστε τους λεκέδες από μαρκαδόρους με μαγειρική σόδα
Tips για μαμάδες: Έτσι θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από στυλό και μαρκαδόρους

Τα παιδιά γράφουν, ζωγραφίζουν και οι λεκέδες από μελάνι και μαρκαδόρους είναι σύνηθες φαινόμενο για μία μαμά. Τι μπορείτε να κάνετε για να τους εξαφανίσετε μία για πάντα;

Λεκές από μελάνι

Εάν το παιδί λερώσει το παντελόνι, την μπλούζα ή το ύφασμα του καναπέ με στυλό, η λύση είναι το γάλα. Κι όμως, τα λιπαρά που περιέχει το γάλα καταπολεμούν και εξολοθρεύουν τον συγκεκριμένο λεκέ.

Τι πρέπει να κάνετε:

Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι βυθίζοντας το σημείο του λεκέ σε μία λεκάνη με χλιαρό γάλα. Προσθέστε ξύδι και αφήστε το γάλα να δράσει για όλο το βράδυ. Στη συνέχεια ξεπλένετε με νερό και το πλένετε κανονικά στο πλυντήριο.

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο εύκολος, λιγότερο μπελαλίδικος και ιδανικός εάν ο λεκές είναι μικρός. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε γάλα (ιδανικά χλιαρό) και τρίψτε πολύ καλά το σημείο του λεκέ. Μετά ξεπλύνετε με νερό και το πιθανότερο είναι ο λεκές να έχει εξαφανιστεί.

lekes apo melani kai markadoro 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Jon Tyson

Λεκές από μαρκαδόρο:

Οι λεκέδες από μαρκαδόρο στα ρούχα βγαίνουν με μαγειρική σόδα, το πολυχρηστικό αυτό εργαλείο που μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορές.

Τι πρέπει να κάνετε:

Αναμείξτε 1 λίτρο νερό με ¾ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια πάρτε μία πλαστική σακούλα και βάλτε μέσα το ρούχο με τον λεκέ. Προσθέστε το μείγμα με το νερό και τη μαγειρική σόδα, δέστε την και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 24 ώρες. Έπειτα μπορείτε να το πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο.

Εάν ο μαρκαδόρος είναι ανεξίτηλος θα τον εξαφανίσετε με οινόπνευμα ή λευκό ξύδι. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη πλευρά και τοποθετήστε στο σημείο του λεκέ απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε μία μικρή ποσότητα από οινόπνευμα ή ξύδι και τρίψτε καλά. Όπως και παραπάνω, έτσι και εδώ στη συνέχεια θα χρειαστεί να πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved