Tips για μαμάδες: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο μπάνιο

Όσο καλά κι αν καθαρίζετε το μπάνιο, πάντα θα υπάρχουν ορισμένα σημεία που ξεχνάτε να απολυμάνετε.

Tips για μαμάδες: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο μπάνιο

Νεαρή γυναίκα καθαρίζει τον καθρέφτη του μπάνιου.

Bigstock

Τα μπάνιο όπως και η κουζίνα χρειάζεται σχολαστικό καθάρισμα όχι για λόγους αισθητικής αλλά υγιεινής.

Είναι άλλωστε ο μόνος χώρος του σπιτιού που χρησιμοποιείται καθημερινά από όλη την οικογένεια, επομένως θα πρέπει να παραμένει καθαρός.

Καθαριότητα μπάνιου

Ο καθαρισμός του μπάνιου δεν ξεκινά και τελειώνει στη λεκάνη της τουαλέτας, το νιπτήρα, την ντουζιέρα ή την μπανιέρα. Πρέπει να απολυμαίνετε σχεδόν καθημερινά το πόμολο της πόρτας της τουαλέτας, το πιγκάλ, ακόμα τα γατζάκια που κρεμάτε τις πετσέτες.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα σημεία στο μπάνιο που χρειάζονται καθάρισμα και απολύμανση.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τις συσκευασίες του σαμπουάν και του αφρόλουτρου που είναι εκτεθειμένες στο μπάνιο;

Λόγω της χρήσης τους, στην εξωτερική πλευρά της συσκευασίας μένουν υπολείμματα που λόγω της υγρασίας αποκτούν κολλώδη υφή.

Για να καθαρίσετε τις συσκευασίες αρκεί ένα σφουγγάρι με ζεστό νερό. Εάν τα υπολείμματα είναι επίμονα, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό στο νεροχύτη του μπάνιου.

1657889673767-799528983-katharo-mpanio.jpg

Γυναίκα καθαρίζει τον νιπτήρα του μπάνιου.

Ένας άλλος, πολύ εύκολος, τρόπος για να τις καθαρίσετε είναι να το κάνετε ενώ είστε στο ντους. Λίγο πριν βγείτε, ρίξτε άφθονο νερό και αφού σκουπίσετε τα νερά από το ράφι, τοποθετήστε τις καθαρές συσκευασίες.

Tips καθαριότητας για το μπάνιο

Για να απομακρύνετε τα άλατα από το «τηλέφωνο» του ντους ή της μπανιέρας σας γεμίστε μια πλαστική σακούλα με λευκό ξίδι. Τοποθετήστε τη σακούλα γύρω από το ντους και ασφαλίστε τη σωστά με μια ελαστική ταινία. Σημείωση: για να λειτουργήσει αυτό το τέχνασμα, το «τηλέφωνο» θα πρέπει να είναι εντελώς βυθισμένο στο ξύδι. Αφήστε το μια ολόκληρη μέρα.

Τουαλέτα

Για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας χρησιμοποιείστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ρίξτε το στην λεκάνη και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό, αλλά όχι βραστό, νερό. Περιμένετε 20 έως 30 λεπτά, ώστε το σαπούνι και το νερό να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Το νερό θα βρεθεί γύρω από το «πρόβλημα» και η στάθμη του νερού θα πέσει αργά. Τώρα μπορείτε να ξεπλύνετε την τουαλέτα και ό,τι την έχει βουλώσει θα φύγει.

Με πληροφορίες από το apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved