Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

Λόγω υγρασίας, χρειάζεται προσοχή στα πράγματα που αποθηκεύετε στο ντουλάπι του μπάνιου. 

Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας
Το αφρόλουτρο, το σαμπουάν, η κρέμα σώματος, το σφουγγάρι δεν λείπουν από κανένα μπάνιο. Bigstock

Στο ντουλάπι ή το συρτάρι του μπάνιου οι περισσότεροι από εσάς αποθηκεύουν πράγματα που χρησιμοποιούν καθημερινά όπως χτένες, βούρτσες μαλλιών, κρέμες, πετσέτες.

Είναι επίσης πιθανόν να φυλάτε ορισμένα φάρμακα και φυσικά το άρωμά σας.

Όμως λόγω της υγρασίας που δημιουργείται στο μπάνιο, καλό είναι να αποφεύγετε να έχετε σε αυτό το χώρο τα εξής πράγματα:

2aa41e3b-Farmaka.jpg

Φάρμακα

Τα φάρμακα και οι βιταμίνες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και ήλιο. Επομένως το μπάνιο δεν ενδείκνυται για τη φύλαξη των φαρμάκων καθώς αλλοιώνεται η δράση τους λόγω της υγρασίας.

Κοσμήματα

Γενικά τα κοσμήματά σας τα έχετε συνήθως σε μπιζουτιέρα στο δωμάτιό σας. Αν όμως, για λόγους ευκολίας, φυλάτε ορισμένα στο μπάνιο σας, καλό είναι να μη τα έχετε εκτεθειμένα κοντά στο νιπτήρα ή ακόμα και σε κάποιο συρτάρι. Η υγρασία μπορεί να αμαυρώσει τα κοσμήματα ειδικά αν είναι από ασήμι.

Μακιγιάζ

Είναι λογικό να έχετε τα προϊόντα του μακιγιάζ στο μπάνιο όμως τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία μπορεί να αλλοιώσουν την υφή και την ποιότητά τους.

pos-to-aroma-tha-diarkesei-perissotero.jpg

Άρωμα

Οι ειδικοί στο perfume.org λένε ότι οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο μπάνιο μπορεί να καταστρέψουν τη μοριακή ακεραιότητα του αρώματος με αποτέλεσμα να εξασθενίσει η μυρωδιά του.

Ξυραφάκια

Είναι πρακτικό να κρατάτε το ξυραφάκι που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο αλλά είναι πιθανόν λόγω της υγρασίας να σκουριάζουν οι λεπίδες. Μια καλή λύση είναι, μετά από κάθε χρήση να ξεπλένετε το ξυράφι να το σκουπίζετε και να το αποθηκεύετε στο συρτάρι ή το ντουλαπάκι του μπάνιου.

Με πληροφορίες από το rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved