Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι στην κουζίνα

Το χοντρό αλάτι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καθαριότητα της κουζίνας και όχι μόνο

Bigstock

Το αλάτι και ειδικά το χοντρό αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύμμαχος στη καθαριότητα της κουζίνας.

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε πόσο αποτελεσματικό είναι το αλάτι στην καθαριότητα της κουζίνας και όχι μόνο.

Επιλέξτε κατά προτίμηση χοντρό αλάτι για να καθαρίσετε την αποχέτευση της κουζίνας, το ψυγείο, τον φούρνο και πολλά ακόμα.

Αλάτι στον νεροχύτη

Ρίξτε ένα μείγμα αλατιού και ζεστού νερού στον νεροχύτη της κουζίνας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί με το αλάτι και το ζεστό νερό προσθέστε ξίδι.

Το αλάτι με το ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό

Αλάτι στην κανάτα της καφετιέρας

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι τριμμένο πάγο, μια κουταλιά της σούπας νερό και μερικά κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι στη γυάλινη καφετιέρα. Ανακινήστε καλά και περάστε με ένα σφουγγάρι. Το αλάτι βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση των λεκέδων του καφέ.

Αλάτι στο ψυγείο

Συνδυάστε αλάτι, νερό και σόδα για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο. Με ένα πανί τρίψτε το εσωτερικό του ψυγείου με το συγκεκριμένο μείγμα και στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο βετέξ.

Αλάτι στο ταψί

Αν το ταψί λόγω της χρήσης του έχει λίπη που έχουν ξεραθεί, απλώστε αλάτι και βάλτε το για μερικά λεπτά στον φούρνο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό (ελάχιστο). Με μια σπάτουλα, τρίψτε το αλάτι και θα διαπιστώσετε ότι τα λίπη απομακρύνονται.

Τα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη δεν φεύγουν με απλό πλύσιμο, γι' αυτό δοκιμάστε το αλάτι

Αλάτι στον φούρνο

Εφόσον ο φούρνος θέλει ένα καλό καθάρισμα, τότε η λύση είναι μία: αλάτι με ξίδι. Προθερμάνετε τον φούρνο, ψεκάστε το εσωτερικό με ξίδι και πασπαλίστε με αλάτι. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τα υλικά να δράσουν για αρκετά λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι κι αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, - όσο ο φούρνος είναι ζεστός-, χοντρό αλάτι. Ρίξτε λίγο νερό ή ξίδι πάνω στα λίπη και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι. Αφήνετε για πάνω από μισή ώρα και τρίβετε με ένα σφουγγάρι μέχρι ο φούρνος να λάμπει.

Με πληροφορίες από το tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved