Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στην τουαλέτα

Αν συνηθίζετε να ρίχνετε διάφορα πράγματα στη λεκάνη της τουαλέτας, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στην τουαλέτα
Αποφύγετε να ρίχνετε μωρομάντηλα στην τουαλέτα. Bigstock

Πολλές φορές η τουαλέτα «λειτουργεί» ως κάδος απορριμμάτων. Αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε ρίξει τρίχες, χαρτί τουαλέτας ακόμα και υπολείμματα φαγητού, θεωρώντας ότι τραβώντας το καζανάκι θα φτάσουν στην αποχέτευση.

Όμως, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν συγκεκριμένη διάμετρο, επομένως, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να φράξουν με τα κάθε λογής πράγματα που πετάτε χωρίς να αναφέρουμε και τη περιβαλλοντική ζημιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφέλειας American Water, μικρά, φαινομενικά αβλαβή αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

mantilakia.jpg

Αποφύγετε να ρίχνετε μαντηλάκια παντός τύπου στην τουαλέτα

Πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στην τουαλέτα

Μαντηλάκια

Τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου και χεριών και φυσικά τα μωρομάντηλα δεν διασπώνται γρήγορα, επομένως μπορούν εύκολα να κολλήσουν στις αποχετεύσεις και να τις φράξουν. Γι΄αυτό το λόγο μαντηλάκια παντός τύπου θα πρέπει να τα πετάτε στον κάδο σκουπιδιών.

Χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα

Οι χαρτοπετσέτες και τα χαρτομάντιλα δε σχεδιάστηκαν για να απορροφούν νερό με αποτέλεσμα να μη διαλύονται στην τουαλέτα. Επομένως, να πετάτε τις χαρτοπετσέτες και τα χαρτομάντιλα στα σκουπίδια και όχι στην τουαλέτα.

Πάρα πολύ χαρτί υγείας

Η ρήψη υπερβολικής ποσότητας χαρτιού υγείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Τα μεγάλα κομμάτια χαρτιού υγείας δεν μπορούν να διαλυθούν και μπορούν εύκολα να φράξουν τους σωλήνες.

mpatonetes.jpg

Τις μπατονέτες πρέπει να τις πετάτε στον κάδο κι όχι στην τουαλέτα

Μπατονέτες

Οι μπατονέτες μπορεί να είναι μικρές σε μέγεθος όμως δεν διασπώνται στο νερό. Αντίθετα, τείνουν να συσσωρεύονται μέσα στους αγωγούς οπότε ο κίνδυνος μελλοντικών προβλημάτων στις σωληνώσεις είναι αυξημένος.

Ταμπόν, σερβιέτες

Τα ταμπόν, οι σερβιέτες και άλλα προϊόντα σωματικής υγιεινής διογκώνονται στο νερό με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι σωληνώσεις προκαλώντας υπερχείλιση του νερού της τουαλέτας.

Οδοντικό νήμα

Το οδοντικό νήμα είναι κατασκευασμένο από νάιλον ή τεφλόν και δεν διασπάται εύκολα στο νερό . Σύμφωνα με το American Water , το νήμα μπορεί να τυλιχθεί γύρω από άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας συστάδες που μπορούν να φράξουν τις αποχετεύσεις και τους σωλήνες.

leukes-trixes-tips.jpg

Όχι τρίχες μαλλιών στην τουαλέτα

Τρίχες μαλλιών

Οι τρίχες μαλλιών τείνουν να κολλάνε στα τοιχώματα των σωληνώσεων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να βουλώνουν την αποχέτευση με την πάροδο του χρόνου.

Λίπη ή υπολείμματα τροφών

Κατά κανόνα, δεν πρέπει να πετάτε καθόλου φαγητό στην τουαλέτα, αλλά τα λίπη ή τα λάδια δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις αποχετεύσεις. Αν και αυτά τα συστατικά είναι σε υγρή μορφή, μπορούν να προσκολληθούν στην εσωτερική επένδυση των σωλήνων προκαλώντας μελλοντικά προβλήματα τόσο στην αποχέτευση όσο και στις σωληνώσεις.

Με πληροφορίες από το bhg.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved