3 τρόποι καθαρισμού χωρίς χημικά

Δεν χρειάζεται να αναζητάτε κάθε φορά το προϊόν εκείνο που θα κάνει το φούρνο της κουζίνας και το μπάνιο σας να λάμπουν.

3 τρόποι καθαρισμού χωρίς χημικά

Υπάρχουν πολλές οικολογικές και οικονομικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε και ανάλογα με τα αποτελέσματα να καθιερώσετε την πιο αποτελεσματική. Εμείς σας προτείνουμε τρεις εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε το βουλωμένο νιπτήρα, το φούρνο και τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Φούρνος
Η συχνή χρήση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να έχουμε έναν αστραφτερό φούρνο. Και επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε καθαριστικά που μπορεί να έχουν χημικές ουσίες, βρήκαμε εναλλακτική. Θα χρειαστείτε:
-μαγειρική σόδα και
-ξύδι
Απλώνετε τη μαγειρική σόδα στο φούρνο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και ψεκάζεται με ξύδι, λευκό κατά προτίμηση. Μετά από 20 λεπτά καθαρίζετε το φούρνο με ένα βιτέξ. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Νεροχύτης
Πολύ συχνά ο νεροχύτης μυρίζει ή έχει βουλώσει από τα υπολείμματα των τροφών αλλά και τα λίπη. Μπορείτε να έχετε άμεσα αποτελέσματα κάνοντας το εξής:
-Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε μαγειρική σόδα και αλάτι. Το ρίχνετε στο νεροχύτη και προσθέτετε ένα ποτήρι ξύδι και στη συνέχεια βραστό νερό. Αφήνετε τη βρύση να τρέξει κρύο νερό για ένα λεπτό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά το μήνα.

Λεκάνη τουαλέτας
Δεν το λες και το πιο ευχάριστο πράγμα τον καθαρισμό της τουαλέτας. Όμως με τις οικολογικές ταμπλέτες αν μη τι άλλο θα αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές και θα είναι καθαρή. Θα χρειαστείτε:
-1 κούπα μαγειρική σόδα
-1/4 του φλιτζανιού κιτρικό οξύ
-1 κουταλιά του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων
Αναμειγνύετε τα παραπάνω υλικά, παίρνετε μια παγοθήκη και βάζετε το μείγμα. Το αφήνετε να σφίξει για 2 περίπου ώρες και οι ταμπλέτες καθαρισμού είναι έτοιμιες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved