Τραγωδία στα Τέμπη: Τα σκίτσα καλλιτεχνών που ανατριχιάζουν

Σκίτσα που αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας και το «γιατί» που βασανίζει τους πάντες.

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα σκίτσα καλλιτεχνών που ανατριχιάζουν

Ένα παιδί πάνω σε ένα σύννεφο ψηλά στον ουρανό λέει «Μαμά, έφτασα…». 

Instagram / giorgosgalitis

Η σύγκρουση το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα. Ένα ταξίδι με τρένο, έγινε ταξίδι θανάτου για δεκάδες νέα παιδιά.

Οι μέρες περνούν, ο ανθρώπινος νους όμως δεν μπορεί να χωρέσει πώς σε μία στιγμή χάθηκαν τόσες ζωές. «Γιατί;» αναρωτιόμαστε όλοι, ένα παραπάνω οι συγγενείς των θυμάτων και όλων εκείνων που βίωσαν την τραγωδία και σώθηκαν τελευταία στιγμή.

Τα social media τα τελευταία 24ωρα κατακλύζονται από μηνύματα στήριξης, αγανάκτησης, θυμού, συγκίνησης. Viral έχουν γίνει και τα σκίτσα που έχουν φτιάξει διάφοροι καλλιτέχνες οι οποίοι με τον τρόπο τους αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Από τα πιο ανατριχιαστικά είναι το παρακάτω του Γιώργου Γαλίτη. ‘Ένα παιδί πάνω σε ένα σύννεφο ψηλά στον ουρανό που λέει «Μαμά, έφτασα…».

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / giorgosgalitis

Του ίδιου καλλιτέχνη είναι το παρακάτω το οποίο αποτυπώνει πώς το τρένο, το ασφαλέστερό όπως θεωρείται μέσο μεταφοράς, έγινε φέρετρο για τόσες ψυχές.

skitso-tempi-galitis-2.jfif

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / giorgosgalitis

Από τα σκίτσα που αναδημοσιεύτηκαν πολλές φορές είναι το παρακάτω. Η σημαία της Ελλάδας σε αποσύνθεση, μία δημιουργία που αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία.

https://www.instagram.com/p/CpPWih-Ld9N

Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved