Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μαμά, θα σε πάρω όταν φτάσω…»

Το τηλέφωνο πολλών μαμάδων δεν χτύπησε ποτέ. 

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Μαμά, θα σε πάρω όταν φτάσω…»
Γυναίκα κλαίει κρατώντας το κινητό στο χέρι Bigstock

Καθώς περνούν οι ώρες ο αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αυξάνεται. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα, ανέρχονται στους 47 ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων στα συντρίμμια των δύο τρένων.

Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ενώ δεν είναι σαφής ο αριθμός για τα άτομα που αγνοούνται.

tragodia-tempi.jpg

Τέμπη - Αμαξοστοιχία

INTIME NEWS

« Μαμά, θα σε πάρω όταν φτάσω…»

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς μαρτυρίες επιβαινόντων που κατάφεραν να σωθούν αλλά και διάλογοι πριν από τη σύγκρουση των τρένων.

Ανατριχιαστική ήταν η μαρτυρία νεαρής κοπέλας χθες στην εκπομπή " Το Πρωινό" η οποία αναζητά τον 23χρονο ξάδερφό της που βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο το βράδυ της Τρίτης.

«Αγνοείται ο ξάδερφός μου, τον αναζητά η μητέρα του από τα ξημερώματα» είπε η κοπέλα λέγοντας ότι «είχε έρθει στην Αθήνα για τριήμερο και έφυγε το απόγευμα της Τρίτης».

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της για το τελευταίο τηλεφώνημα του 23χρονου με τη μητέρα του στην οποία είπε: « Μαμά έχει πάρα πολύ κόσμο το τρένο, δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε τρένο, θα σε πάρω όταν φτάσουμε να έρθεις να με πάρεις....» και όπως αποκάλυψε λίγο μετά κόπηκε η γραμμή και από τότε τον αναζητούν καθώς δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των νεκρών ούτε και των διασωθέντων.

tempi-tragodia.jpg

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

INTIME NEWS

« Θα σε πάρω όταν φτάσω»

Πόσες φορές δεν έχουμε αυτή τη φράση στη δική μας μητέρα; Πόσες φορές ζητάμε από τα παιδιά μας όταν φεύγουν από το σπίτι, να μας πάρουν ένα τηλέφωνο για να ξέρουμε ότι έφτασαν.

Αυτή την κλήση δεν την πήραν ποτέ πολλές μαμάδες παιδιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Πολλοί γονείς ακόμα αναζητούν τα παιδιά τους και κάνουν έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν γνωρίζει κάτι κάποιος να επικοινωνήσει μαζί τους.

Γιατί το παιδί τους δεν τους πήρε ποτέ να τους ενημερώσει ότι έφτασε…

Η ανάρτηση του Μάριου Μάζαρη

Από τις εκατοντάδες αναρτήσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο ξεχωρίζει αυτή του εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη, που είναι γνωστός και ως Schoolmarius.

Αναφέρεται στην υπόσχεση που δίνουν όλα τα παιδιά στους γονείς τους, άλλοτε τηρώντας την κι άλλοτε όχι. Και μας προτρέπει να ζήσουμε το σήμερα γιατί το αύριο είναι μια άγνωστη συνθήκη.

«Θα σε πάρω όταν φτάσω». Ή ακόμα καλύτερα Ζήστε το σήμερα, σταματήστε να τρέχετε, αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον, το αύριο και το μετά είναι πάντα μια υποθετική και άγνωστη συνθήκη. Θλίψη για τόσους ανθρώπους. Πελώρια.»

https://www.instagram.com/p/CpQNEFAowsO
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved